Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Ramazan Bayramı tatili Pamukkale'ye yaramadı

Ramazan Bayramı tatili Pamukkale'ye yaramadı
Hükümet tarafından turizmciye destek olsun diye açıklanan 9 günlük Ramazan Bayramı tatili Denizlili turizmciye yaramadı. Sahil kesimlerine akın eden tatilciler iç bölgelerde kalan turizm alanlarına pek rağbet göstermiyor. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, sıcak günlere denk gelen bayram tatilinde tatilcilerin daha çok sahil kenarlarını tercih ettiği bu yüzden Pamukkale’nin kışın olan bayram tatilleri gibi bir yoğunluğa ulaşamayacağını söyledi. Şen, Kurban Bayramı için ise umutlu olduklarını ifade etti.

Rusya krizi ve güvenlik tehdidi eşliğinde geçen yıl zor günler geçiren ve krizin 2016’ya da sıçraması ile iyiden iyiye zor duruma düşen turizm sektöründe, 9 günlük bayram tatili bir nebze olsun sektöre nefes oldu. Hükümetin turizmciye destek olsun diye açıkladığı tatilde şimdiye kadar birçok turlarda doluluk oranı en yüksek noktasına ulaştı. Sahil kesimlerini kapsayan bu turlar özellikle Bodrum ve Antalya gibi turizm bölgelerinde kısa süreli bir olumlu etki olarak yansıyacak. Sahil kesiminde yaşanan bu olumlu gelişmeye rağmen Denizli gibi iç bölgelerde kalan turizm merkezlerinde işler istendiği gibi olmadı. Sıcak yaz günlerine denk gelen tatilde insanların daha çok sahil kesimlerini tercih ettiğini dile getiren Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, bu yüzden doluluğun istenildiği kadar olmadığını söyledi.

YOK, DEMEYECEK KADAR VAR

Başkan Şen, “Ramazan Bayramı sıcak günlere denk gelen bir 9 günlük tatili içinde barındırıyor. Sıcak günlerde insanlarımız daha çok sahil kesimine akıyor. Bu sefer de böyle oldu. Tatilciler sahil kesimlerini doldurdu. Pamukkale gibi soğuk iklimin tatil mekanlarında istenilen düzeyde bir doluluk yok. En azından bir kışa denk gelen bayram tatili kadar bir doluluk yok. Ama hiç yok dersek de olmaz. Birçok tatilci şimdiden rezervasyon yaparak tatilini Pamukkale’de geçirmek istedi. Bunların yanında özellikle iç bölgelerinden kendi imkanları ile sahil kesimlerine giderken bir gününü Denizli için ayırsa hiç de fena olmaz. Hem bizim için hem de onlar için eşsiz bir gün geçirmeleri anlamında değişik bir anı olarak kalır” dedi.

TERMAL ‘İYİ’ GELDİ

Kurban bayramı için umutlu olduklarını ifade eden Şen, “Ramazan’a göre daha serin bir zamana denk gelecek Kurban Bayramında ise verilebilecek bir tatilden daha umutlu olabiliriz. Bunun için görüşmelerimiz şimdiden başladı. Bunun yanında dernek olarak başlattığımız Termal İyi Gelir Projesi Pamukkale’nin tanıtımında burası için farkındalık yaratmada çok etkili oldu. Açıkçası bu kadar başarıyı kimse beklemiyordu. Biz bu projeyi Eylül ayı itibariyle revize edeceğiz yani yenileyeceğiz. Yenileme ile ilimize yakın ve çevre illerde tanıtım çalışmaları yapacağız. Bunun yanında Pamukkale’nin ve termal sağlığın tanıtımı açısından yeni bir proje hazırlığı içerisindeyiz. Bunu tüm kamuoyu paydaşları ile birlikte yapacağız. Bunun için bayram sonrası bekliyoruz” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!