Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Reeder, Yerli Otomobil Üretimine Geçiyor: Togg'a Rakip Olacak!

Reeder, Yerli Otomobil Üretimine Geçiyor: Togg'a Rakip Olacak!
Teknoloji şirketi Reeder, yerli otomobil üretimine adım atmaya hazırlanıyor. Şirket, üretim planını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirerek resmi açıklamayı gerçekleştirdi. Yapılan detaylı açıklama ile birlikte, Reeder'ın bu yıl içinde yerli otomobilini üreterek yollara çıkarmayı hedeflediği belirtildi.

Samsun'dan doğan ve özellikle cep telefonlarıyla bilinen Reeder, yerli otomobil hamlesini Togg'dan sonra sektöre duyuran ikinci önemli oyuncu oldu. Elektrikli aracın markası Reeder olarak belirlenirken, dikkat çeken bir detay ise aracın yüzde 80 oranında yerli üretim olacak olması.

Reeder'ın bu hamlesiyle birlikte Türkiye'nin otomotiv sektöründeki yerlilik oranının daha da artması bekleniyor. Togg'un ardından gelen bu girişimle rekabetin kızışması öngörülüyor. Şirketin bu atılımı, yerli otomobil sektöründe çeşitliliği artırarak ulusal üretimi teşvik edebilir ve ekonomiye katkı sağlayabilir.

Reeder'ın yerli otomobil projesiyle ilgili detaylar ve aracın teknik özellikleri merakla beklenirken, sektördeki bu yeni oyuncunun nasıl bir izlenim bırakacağı ise zamanla ortaya çıkacak.

Reeder Teknoloji, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, şirketin yerli otomobil üretimiyle ilgili detayları ve üretim bantından ineceği tarihi duyurdu. Şirketin KAP'a gönderdiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Şirketimizin yenilikçi ve yerli teknolojik ürünleri ülkemiz ekonomisine kazandırma hedefleri kapsamında Ar-Ge departmanımızda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu kapsamda, %80'i yerli olan ilk Reeder markalı elektrikli araç üretimine yönelik çalışmalarımız Samsun'daki üretim tesislerimizde planlanmaktadır. Elektrikli araç projemizdeki ilk test aracını 30 Ağustos 2024 tarihinde üretim bantlarımızdan çıkarmayı hedefliyoruz. Sermaye Piyasası Kurulu'nun II.15-1 sayılı Özel Durumlar Tebliği gereğince elektrikli araç üretimine ilişkin gelişmelerde gerekli bilgilendirmeler yapılmaya devam edecektir."

Yerlilik Yarışında TOGG ve Reeder Rekabeti! Fiyatlar da Gündemde

Yerli otomobil üretiminde öncü olan TOGG ve Reeder, yerlilik oranları ve fiyatlarıyla dikkat çekiyor. TOGG CEO'su Gürcan'ın açıklamalarına göre, Togg'un yerlilik oranı şu an yüzde 51 olarak belirtilmiş durumda. Ancak, Siro batarya fabrikasının tamamlanmasıyla bu oranın en az yüzde 68-70'e çıkması hedefleniyor.

TOGG'un T10X modelinin fiyatları da gündemde büyük bir yer tutuyor. İşte güncel fiyat tablosu:

  • Togg T10X V1 RWD standart menzil: 1.430.000 TL
  • Togg T10X V2 RWD standart menzil: 1.550.000 TL
  • Togg T10X V2 RWD uzun menzil: 1.820.000 TL

Diğer yandan, Reeder'ın yerli otomobili ile ilgili henüz bir fiyat açıklaması yapılmamış olsa da, sektördeki bu iki yerli otomobil üreticisi arasındaki rekabetin fiyatlar üzerinde de etkili olması bekleniyor.

Yerlilik oranları ve fiyat politikalarıyla birlikte, Türkiye'nin otomotiv sektöründe kendi markalarını geliştirmeye yönelik bu atılımlar, hem ekonomiye katkı sağlama potansiyeli taşıyor hem de tüketicilere daha fazla seçenek sunuyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!