Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Rekabette Galatasaray üstünlüğü

Rekabette Galatasaray üstünlüğü
Galatasaray ile Altaş Denizlispor, yarın akşam Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu’ndaki mücadelesi ile 1999 yılından bu yana 29’uncu kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 28 mücadelede 18 kez sarı kırmızılı ekip gülerken, 4 kez de Horoz sahadan galibiyetle ayrıldı. 6 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Profesyonel liglerde ilk devrelerin sona ermesiyle birlikte yeni yıl öncesi son resmi müsabakalar bu hafta içi oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu mücadelelerine çevrildi. Günün öne çıkan karşılaşmasında Galatasaray ile temsilcimiz Altaş Denizlispor yarın saat 21.00’de İstanbul NEF Stadyumu’nda tur mücadelesi verecek. Bu karşılaşma iki takım arasındaki 1999 yılından bu yana oynanan 29’uncu karşılaşma olacak. Horoz geride kalan 28 mücadeleden sadece 4 galibiyet çıkarabilirken, 18 kez sahadan boynu bükük ayrıldı. 6 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray bu maçlarda Altaş Denizlispor filelerini 60 kez havalandırırken, temsilcimiz ise sarı kırmızılı kaleye 30 gol gönderdi. 
İstanbul’daki son galibiyeti Ersen Martin getirdi


İki takım en son İstanbul’da geçen sezon Süper Lig’de karşı karşıya gelmiş, mücadeleyi ev sahibi Galatasaray 6-1’lik skorla kazanmayı başarmıştı. Yeşil siyahlıların tek golünü Kosovalı futbolcu Veton Tusha kaydetmişti. Temsilcimiz Altaş Denizlispor ise Galatasaray’a karşı İstanbul’daki en son galibiyetini Süper Lig’de 19 Mart 2003 tarihinde 1-0’lık skorla almış, Altaş Denizlispor’un golünü 51’inci dakikada Ersen Martin kaydetmişti. Horoz, İstanbul’daki diğer galibiyetini ise 23 Aralık 2000 tarihinde yine Süper Lig’de almış, karşılaşmayı 2-1 kazanmayı başarmıştı. Altaş Denizlispor, bu mücadelede 8’inci dakikada Serkan Aykut’un golüyle 1-0 geriye düşmesine rağmen, ikinci yarıda toparlanmış ve 72’nci dakikada Bülent Korkmaz (k.k) ve 89’uncu dakikada Veysel Cihan’ın attığı gollerle rakibini geçmişti. Temsilcimiz rakibine karşı İstanbul’da oynadığı son 7 karşılaşmanın tamamını kaybederken, bu mücadelelerin tamamında skor bulmayı başardı. Altaş Denizlispor İstanbul’da oynanan karşılaşmalarda rakibinden 38 gol yerken, 17 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. 

Denizli’de de Galatasaray üstünlüğü
İki takım arasında Denizli’de oynanan mücadelelerde de Galatasaray’ın üstünlüğü bulunuyor. 1999 yılından bu yana Denizli’de 13 kez karşı karşıya gelen iki takımın karşılaşmalarında Galatasaray’ın 8 galibiyeti bulunurken, 2 maçı ise Altaş Denizlispor kazandı. 3 maç ise eşitlikle sonuçlandı. Yeşil siyahlılar bu 13 karşılaşmada 13 kez fileleri havalandırırken, kalesinde ise 23 gol gördü. 

Son galibiyet Denizli’de 
İki takım arasında oynanan maçlarda Galatasaray, Altaş Denizlispor’a karşı en farklı galibiyetini geçen sezon Süper Lig’de 6-1’lik skorla alırken, yeşil siyahlılar ise yıllar sonra yükseldiği 2019 yılı Süper Lig’in açılış maçında konuk ettiği Galatasaray’ı Denizli’de Recep Niyaz ve Rodallega’nın golleri ile 2-0 mağlup etmiş ve 2003 yılından bu yana rakibini ilk kez mağlup etmeyi başarmıştı. 

En gollü maçlar
İki takım arasında oynanan en gollü karşılaşmalar ise 16 Nisan 2004 yılında Süper Lig’de oynanan karşılaşmada Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Galatasaray, Altaş Denizlispor’u 4-3 mağlup etmişti. Temsilcimiz bu maçta Kratochvil’in penaltı golüyle öne geçmiş, 17’nci dakikada Necati Ateş’in golü skora dengeyi getirmişti. 27’nci dakikada yeşil siyahlılar Ömer Rıza’nın golüyle tekrar öne geçmiş, 28’inci dakikada Necati Ateş tekrar skora denge getirmişti. 30’da Sabri Sarıoğlu’nun golüyle öne geçen Galatasaray, 38’de Timuçin Bayazıt’ın golüne engel olamamış ve ilk yarı 3-3 sonuçlanmıştı. İkinci yarıda ise taraflar adına çıkan tek golü ev sahibi ekipten Necati Ateş kaydetmiş ve Galatasaray mücadeleyi 4-3 kazanmıştı. İki takım arasındaki bir diğer 7 gollü maç ise geçen sezon Süper Lig’de oynanmış ve Galatasaray, Altaş Denizlispor’u 6-1 mağlup etmeyi başarmıştı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!