Denizli
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Rotary hayatlara dokunuyor

Rotary hayatlara dokunuyor
Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2021-2022 Dönem Başkanı Nedim Atilla ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Denizli’deki Rotary Kulüpleri’nin başkanları, tarımdan, toplumsal yaşama; maddi manevi desteklerden sosyal sorumluluk projelerine uzanan pek çok konuda insan hayatlarını değiştirmeye devam ediyor. 

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2021-2022 Dönem Başkanı Nedim Atilla, ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen ilimizdeki üç Rotary Kulübü Başkanları pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı. Atilla yaptığı konuşmada Denizli’nin sanayi şehri olduğunu ama bir o kadar da tarım şehri olduğuna dikkat çekerek, “Rotary’nin 7 öncelikli alanının yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği ve gerçek gıda alanlarında çok sayıda proje yapmayı amaçlıyor. Ayrıca organ bağışı konusunda da ülke olarak çok gerideyiz. O konuda da çeşitli çalışmalarımız olacak. Biz bu yıl bütün kulüplerimizden toplum birlikleri kurmalarını istiyoruz. Kulüplerimiz halka doğrudan dokunabilecek projelere imza atacaklar. Denizli aslında bir sanayi şehri ama ne kadar sanayileşseniz de tarımı ön plana çıkarmıyorsanız sorunlar başlayacak demektir. Öte yandan sanayinin sürdürülebilir olması lazım. Sanayinin temiz olması lazım. Pamukkale Kulübü’müzün Büyük Menderes Nehri’ne dikkat çektiği hususu çok önemsiyoruz. Daha temiz su ve daha temiz çevreyi kulüplerimizin daha çok önemseyeceğini biliyoruz. Denizli’deki üç kulübümüz ve rotaryenler, emin olun sadece halka dokunmak istiyorlar. Başka da bir dertleri yok. O yüzden ‘hizmetlerimizle onların hayatlarını nasıl değiştirebiliriz’ bunun peşindeyiz. Bozkurt’taki kooperatif için epey çalışmalar yaptık bunları ilerleyen günlerde sizlerle daha detaylı paylaşacağız. Temiz çevre temiz su, yerel ürünlerin korunması anlamında yapılacak çok şey var. Denizli’nin meşhur yanık yoğurdunun tüm Türkiye’de tanıtılması için arkadaşlarımız çalışacak. Yanık tereyağ nereye gitti onun peşinde düşecekler. Bozkurt’ta kendiliğinden yetişen olağanüstü sumaklar var. Bu sumaklar yeniden nasıl kazanılabilir. Başka yerel tarımsal ürünler neler. Bütün bunlar gerçek gıda ve Denizli gerçek gıdalar cenneti. Bu üç Rotary Kulübü’müz de bu gerçek gıdalara dikkat çekecekler. Bu anlamda basına, medyaya da çok ihtiyacımız var. Rotaryenler olarak insanların hayatlarını değiştirmekte kararlıyız” dedi. 
Cankurtaran’da orman kurulacak
Denizli Rotary Kulübü Başkanı Sidar Anıl Özalp ise, Denizli Rotary Kulübü olarak içerisinde bulunduğumuz 2021-2022 döneminde ‘hizmetlerimizle hayatı değiştirelim’ diyerek yola çıktıklarını ifade ederek, “Göreve başladığımız günden bugüne kadar özellikle geçtiğimiz yaz aylarında tüm Türkiye’nin içini yakan yangın felaketlerinde bölgelere ayni ve nakdi yardım gerçekleştirdik. Yaraları sarmak için diğer Rotary Kulüpleriyle birlikte çalışmalar yaptık. Bozkurt ilçemizde, Bozkurt Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi ile birlikte bir Toplum Birliği protokolü imzaladık. Bu protokol çerçevesinde Bozkurtlu kadınların, toplumsal hayata, iş hayatına entegresini kolaylaştırmak ve bu süreci hızlandırmak adına birçok çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz. Bu projeyle de kadın istihdamının artırılmasına, toplumsal cinsiyet eşitliğine ve gerçek gıdaya dikkat çekme gibi konularda çalışmalar yapmayı hedeflemekteyiz. Önümüzdeki günlerde söz konusu kooperatifle bu projelerimizi hayata geçireceğiz. Yine Denizli’nin önemli bir sivil toplum kuruluşu olan Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV)’yla beraber, DOÇEV-Denizli Rotary Kulübü Yaşam Ormanı projemizin protokolünü imzaladık ve hayata geçirdik. 2000 fidandan oluşacak ve Cankurtaran bölgesinde olacak. Ayrıca Acıpayam ilçemizde yaşanan deprem felaketi sonrası o dönemde birçok çalışma ve projeler yürütmüştük. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda oradaki çocukları sevindirecek bir takım çalışmalarda bulunduk. Denizli Rotary Kulübü olarak yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve diğer Rotary Kulüpleri ile işbirliklerini önemsiyoruz. Bu işbirlikleri kapsamında çevre, iklim değişikliği, küresel ısınma, toplumsal cinsiyet eşitliği ve toplumsal çeşitlilik konularında Denizli ve çevresinde projelerimizi hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu. 
Çevre kirliliğine dikkat çekiyorlar
Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Dr. Ali Ulutürk ise, “Özellike çevre kirliliği konusunda bir takım projeler yapmayı hedefliyoruz. 26 Eylül 2021 tarihinde Temiz Nehirler Günü’nde Büyük Menderes’teki kirliliğe ve kuraklığa dikkat çekmek için bir panel düzenledik. Bu panelde bir farkındalık yaratmak ve çözüm yolları bulmak için görüş alışverişinde bulunduk. Çevre kirliliği konusunda çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de devam edecek. Ayrıca toplum birliği projelerini de önemsiyoruz. Günümüzde Covid-19 salgını ile mücadele ederken, özellikle köylerdeki okullarda hijyen konusunda bir takım yardımlarda bulunmak istiyoruz. Eğitimin devam etmesi konusunda elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bunları yapabilmek için kulübümüzü daha da güçlendirmek istiyoruz. Bu anlamda kulübümüzün üye sayısını özellikle kadın üye sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bu şekilde hizmetlerimizle hayatları değiştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 
Delikliçınar Rotary Kulübü Başkanı Volkan Uçak ise, “Rotary’nin 7 tane öncelik alanı var. Bu öncelik alanlarında projelerimizi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Hastalıkların önlenmesi ve tedavi, temiz su ve hijyen, anne ve çocuk sağlığı, temel eğitim ve okur-yazarlık, ekonomik ve toplumsal kalkınma ile çevreyi koruma ve destekleme başlıkları altında projelerimiz gerçekleştireceğiz. Geçen seneden devam eden bir projemiz var. Çardak Hayriye Köyü’nde fidan dikimi sağlanacak. Üniversite öğrencileri için onları hayata daha çabuk hazırlamak ve kendi mesleklerinde daha ön plana çıkmalarını sağlamaları adına üniversitelerde vaka analizi yarışması düzenleyeceğiz. Bunu daha önce yapmıştık. Tekrar gündeme getirelim dedik. Lojistik ve bilgi güvenliği alanında da Denizli’nin sanayi ve tekstil şehri olmasından kaynaklı kargo nakliye konusunda bununla ilgili bir zirve yapmayı planlıyoruz.  Sosyal medya güvenliği, internet güvenliği konusunda bilinçlendirme konusunda çalışma yapmayı hedefliyoruz. Telefonlarımızdan banka hesaplarımızı kontrol ediyoruz, mail hesaplarımızı kontrol ediyoruz. Bununla ilgili nasıl bir önlem alınabilir konusunda çalışma yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca günümüzde çok sık karşılaştığımız bireyler ve çiftler arasında yaşanan iletişim sorunları ve akran zorbalığı konusunda belediyelerle iş birliği yaparak farkındalık çalışmaları yürüteceğiz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!