Denizli
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Sıcak Yolluk Kalıp Kontrol Sistemleri

Sıcak Yolluk Kalıp Kontrol Sistemleri

Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi her sektörde iyileştirici gelişmeler yaratmaktadır. Hacim kalıplarında plastik malzemeye daha rahat şekil verilebilmesi için sıcak yolluk sistemleri kullanılır. Bu sistemlerin kullanıcılara yansıyan çok büyük faydaları bulunur. İşçilik ve enerji tüketimi gibi çok sayıda farklı avantajları da bulunur. Bu avantajlar elbette sıcak yolluk kontrol sistemlerinin başlıca özelliklerinden de kaynaklanır.
Sıcak yolluk kontrol sistemleri günümüzde soğuk yolluk sistemlerine oranla daha fazla tercih edilir. Bunun en önemli sebeplerinden biri hiç kuşkusuz ki sıcak yolluk sistemlerinin kullanılmasının oluşacak maliyet giderlerini düşürmesidir. Burada önemli olan husus, yapılan işten yüksek verim alabilmektir. Sıcak yolluk sistemleri kullanılarak oluşturan ürün kaliteli olacaktır ve kısa zamanda ürün hazırlanacaktır. Tüm bu avantajları düşünüldüğünde sıcak yolluk sistemlerinin daha avantajlı olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Sıcak Yolluk Sistemlerinde Hangi Malzemeler Kullanılır?
Sıcak yolluk sistemleri sıcaklığını kontrolünün yapılabileceği sıcaklık kontrol cihazı, sıcak yolluk memesi ve ısıtıcı akabinde sıcak yolluk dağıtımı sağlayan malzemeler kullanılmaktadır. Manifold ismi verilen bu sıcaklık dağıtımı sağlayan malzemenin amacı plastik malzemeyi düşük basınç sistemi verilerek aynı sıcaklığı sağlayan memelere ulaştırabilmektir.

Sıcak yolluk sistemleri ile plastik malzemeden yapılan enjeksiyon kalıplarına enjeksiyon cihazının meme kısmından başlayarak plastik enjeksiyonun kalıp kısmına kadar sıcaklık verilir. Bu sıcaklık verilirken herhangi şekilde basınç kaybı olmamasına dikkat edilerek uygulama yapılır. Hiçbir hasar görülmeden istenildiği zaman kalıplara uygulama yapılabilmesi açısından sıcak yolluk sistemi daha fazla tercih edilir.

Sıcak Yolluk Sistemlerinde Rezistans Ne İşe Yarıyor?
Sıcak yolluk sisteminde ayrıca rezistansa sahip olunması istenen sıcaklık düzeyine ulaşılması açısından faydalıdır. Sıcak yolluk sisteminde yer alan rezistans parçası sadece istenen sıcaklığa erişilmesi açısından değil farklı avantajları ile de tercih edilir. Rezistans ile istenilen sıcaklık düzeyine kısa vadede ulaşılıyor. Kısacası sıcak yolluk sistemlerinden tam anlamıyla sağlıklı verim alınması elbette rezistansın varlığıyla ilgilidir.

Sıcak yolluk sistemleri içinde yer alan rezistansta olası bir arızanın meydana gelmesi ile sıcak yolluk sistemlerinin varlığından söz edilmesi neredeyse imkansızdır. Herhangi bir arıza durumunda ürün kullanılamayacak hale gelmektedir. Ayrıca sıcak yolluk tekniğinde rezistans arızası oluşması halinde sistem hiçbir şekilde eskisi gibi kullanılamaz. Zira rezistansın onarımı gibi bir durum söz konusu değildir. Böyle bir durumda mutlaka yeni bir rezistans alımı sağlıklı olacaktır.

Elbette yeni bir rezistans alımı sırasında var olan cihazınızla uyum içinde çalışabilmesine dikkat etmelisiniz. Bu şekilde üründen alacağınız verim sağlıklı olacaktır. Uyum sağlayabilecek rezistans seçimi için kontel.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sıcak Su Yolluk Sistemlerinde Kaliteli Bir Rezistansı Nereden Temin Edebilirsiniz?
Sıcak yolluk sistemlerinin sağlıklı çalışabilmesi için kaliteli rezistansa ihtiyaç vardır. Bundan dolayı ürününüzle uyum sağlayacak kaliteli bir rezistans için Kontel Org sayfasını değerlendirebilirsiniz.

Kaynak: https://kontel.org/urun-kategori/sicak-yolluk-kalip-kontrol-sistemleri/

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!