Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

TBMM Tutanakları İstifa Getirdi

TBMM Tutanakları İstifa Getirdi
TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde CHP'li Süleyman Bülbül ile Nilgün Ök arasındaki konuşmanın Twitter'da trend topic olmasının ardından Ök'ten tutanaklı cevap gelmişti. Ök, 'Araba var mıydı?' sorusu ile yerli arabayı belirttiğini tutanaklarda da yerli arabayı sorduğunun kayıtlı olduğunu söyledi. Ancak Nilgün Ök'ün sosyal medya hesabında paylaştığı tutaklarla TBMM'nin tutanakları arasında fark var. İki farklı tutanağın ortaya çıkması 'hangisi doğru?' sorusunu akıllara getirmişti. Yaşanan bu süreç TBMM'de istifa getirdi.

TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde CHP’li Bülbül: “AKP’li sözcü arkadaşı dinleyince yani on sekiz yıl önce araba yoktu, uçak yoktu, tren yoktu, on sekiz yıldan beri telefon yoktu, yani on sekiz yıldan beri olmaya başladığını gördük” dedi. Bu sözler üzerine AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, ‘Araba Var Mıydı?’ sorusu Twitter’da dün #18yılönce etiketi ile TT oldu.

NİLGÜN ÖK, TUTANAK PAYLAŞTI

Yaşanan bu gelişme üzerine Nilgün Ök, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;”Dünden bu yana yapılan bazı espirilerinize ben de çok güldüm.Tabi hakaretler hariç…Bahsettiğim yerli ve milli arabamız TOGG idi.Ama işin aslı şöyle” diyerek bütçe görüşmeleri tutanığını paylaştı. Ök’ün paylaştığı tutaknaklarda, önce ‘Yerli araba var mıydı?, sonra ‘Araba var mıydı?’ sorusunu sorduğu görüldü.

Nilgün Ök’ün paylaştığı tutanaklardaki ‘Yerli araba var mıydı?’ sorusu TBMM’nin tutanaklarında yer almadı.. İki farklı tutanağın ortaya çıkması ‘hangisi doğru?’ sorusunu akıllara getirdi.

TBMM TUTANAKLARIN DEĞİŞTİRİLDİĞİNİ TESPİT ETTİ, SORUMLU İSTİFA ETTİ

TBMM İletişim Koordinatörlüğü, Plan ve Bütçe Komisyonunun 19 Kasım günü yapılan görüşmelerinde bir milletvekiline ait ifadelerin tutanakta değiştirildiğine ilişkin iddialarla ilgili olarak:”TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 19 Kasım Perşembe günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi üzerindeki görüşmeler sırasında bir milletvekiline ait ifadelerin tutanakta değiştirildiğine ilişkin iddialarla ilgili olarak TBMM Başkanlığı tarafından inceleme başlatılmıştır. TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde yapılan değerlendirmede, incelenmemiş tutanak üzerinde bir değişiklik yapıldığı, bir kaç saat içinde ise ses kayıtlarının incelenmesi neticesinde tutanağın ilk haline döndürüldüğü tespit edilmiştir.İncelenmemiş tutanak üzerinde değişiklik işlemini yapan Tutanak Hizmetleri Başkan Yardımcısı, söz konusu işlemle ilgili sorumluluğu üstlenerek görevinden istifa etmiştir. TBMM Genel Sekreterliği tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılmış olup, işlemleri devam etmektedir.Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”ifadelerine yer verildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!