Denizli
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

TOEFL Sınav Sonucunuzla Ne Yapabilirsiniz?

TOEFL Sınav Sonucunuzla Ne Yapabilirsiniz?

Yurt dışında yaşamak veya öğrenim görmek isteyenlerin dil yeterliliklerini resmileştirmeleri büyük önem taşır. Kurs, okul, işyeri vevatandaşlık gibi başvuru süreçleri için gerekli olan dil yeterliliği, uluslararası geçerliliği olan sınavlarla ispatlanabilir.
TOEFL sınavları; tüm dünyada geçerliliği bulunan, akademik ve günlük seviyede yabancı dil olarak İngilizce yeterliliğini ölçen sınavlardır. Amerika’da bulunan ETS (EducationalTesting Service) isimli organizasyon tarafından düzenlenen TOEFL iBT ve TOEFL Essentials isimli sınavların; aralarında ABD, Kanada, Birleşik Krallık ve Avustralya’nın da bulunduğu 160’tan fazla ülkede geçerliliği bulunur.

Dünya Çapında Geçerli İngilizce Yeterlilik Sınavları
Birçok vatandaşlık, iş, yurtdışı eğitim ve kurs başvurusunda akademik düzeyde İngilizce yeterliliği beklenir. Dünya çapında yabancı dil olarak akademik düzeyde İngilizce kullanım yeterliliğini standardize eden TOEFL iBT ve akademik-konuşma düzeyinde İngilizce yeterliliğini ölçen TOEFL Essentials sınavları, ihtiyaç duyulabileceği birçok alanda faydalı olur.

Akademik Düzeyde İngilizce Yeterliliği ve TOEFL iBT
Başvurusu sürecinde ve kayıt aşamasında ihtiyaç duyulabilen akademik düzeyde İngilizce kullanımı yeterliliği ölçen TOEFL iBT;Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, İngiltere gibi ülkeler de dahil olmak üzere 160’tan fazla ülkede 11.500’den fazla akademik kurumda fayda sağlar. Aynı zamanda Türkiye’deki tüm üniversiteler de İngilizce yeterliliği ölçmek adına TOEFL sınavını kabul eder. ÖSYM tarafından YDS’ye denkliği kabul edildiğinden ülke çapında da her alanda avantaj sağlar.

TOEFL iBT sınavı test merkezlerinde veyaTOEFL iBT Home Edition sayesinde çevrim içi gözetmen eşliğinde evde kişisel bilgisayar kullanılarak da girilebilir. TOEFLsınavları sıkça gerçekleştirildiğinden adayın bir tarih ve saat belirlemesi de oldukça kolaydır. TOEFL iBT sınavları sınav merkezlerinde seneden 60’tan fazla kez gerçekleştirilir. Sınav başvuruları en geç 2 hafta öncesinden gerçekleştirilebilir. Sınav puanının geçerlilik süresi 2 senedir, bu nedenle sınav sonuçlarının ihtiyaç duyulacağı zamandan 3-4 ay öncesinde sınava girmek sonuçların en verimli şekilde kullanılabilmesine olanak verir. Her iki sınav süresi de yaklaşık 3 saattir ve sınav sonuç bildirimleri 4 ila 8 gün içerisinde gerçekleştirilir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!