Denizli
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Turan Köseoğlu, Denizli'nin tek eksiği tanıtım

Turan Köseoğlu, Denizli'nin tek eksiği tanıtım
Pamukkale başta olmak üzere Laodikya ve Tripolis gibi ören yerleri adeta açık hava müzesi olan Denizli’de doğa turizmi için de son yıllarda alternatifler artıyor. Buldan, Acıpayam ve Beyağaç’taki yaylaların turizm için avantajlı konumda olduğu Denizli’de kış turizmi için ise Bozdağ Kayak Merkezi büyük önem taşıyor.

Turizmi 12 aya yaymak için tüm özelliklerin var olmasına rağmen en büyük eksiklik ise tanıtım olarak göze çarpıyor. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, var olan potansiyeli en üst düzeye çıkarmak için topyekun bir tanıtım atağının yapılması gerektiğini söyledi.

Ege, Akdeniz ve İç Anadolu’nun kesişim noktasında olan Denizli, sadece sanayisi ile değil turizmi ile de göz kamaştırıyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Pamukkale’nin en büyük turizm geliri olduğu Denizli’de antik kentlerinin yanında yayla turizmi de canlanmak için çırpınıyor. Doğa turizmi için avantajı olan Denizli’de turizme açık olan Buldan’da Süleymanlı, Acıpayam’da Kefe ve Beyağaç’ta Kartal Gölü ve yaylası bulunuyor. Bunların yanında Tavas’ta İpburun, yine Acıpayam’da Eşeler, Babadağ’da Taş Delen yayları yayla turizmi için uygun alanlar arasında dikkat çekiyor. Yayla turizminin yanında Çivril’de bulunan Gümüşsu şelalesi ile Işıklı gölü de doğa turizmi açısında önemli merkez olmaya aday.  Bu yerleri canlandırmanın yolu ise yatırım ve tanıtımdan geçiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin doğa turizmini canlandırmak için broşürler hazırladığını ifade eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Pamukkale Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, Denizli’de doğa turizmini canlandırmak için topyekun bir tanıtım çalışması yapılması gerektiğini söyledi. TÜRSAB olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan tanıtım atağına destek olduklarını aktaran Köseoğlu, tanıtım kısmında medyanın da aktif olarak kullanılması gerektiğini söyledi.

Denizli’nin doğal güzellikler bakımından gerçekten güzelliklere sahip bir olduğuna dikkat çeken Köseoğlu, “Buldan’da Süleymanlı Yaylası, Acıpayam’da Kefe Yaylası, Beyağaç Kartal Gölü ve bunarlın yanında yörede bilinip bizim bilmediğimiz çok özel alanlarımız var. Tabi bunun yolu tanıtımdan geçiyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Daire Başkanlığı bir takım çalışmalar yapıyor. Bazı güzel albümler hazırlamışlar. Albümlerde doğal güzellikler, yöresel yemekler ve yaylalar tanıtılıyor. Bunun yanında tanıtımı medyayı da işin içine katarak bir takım toplantılarda, bundan sürekli bahsederek, el broşürleri ile sürekli tanıtım yaparak buralar turizme kazandırılabilir” dedi.

BOZDAĞ DENİZLİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kış turizmi açısından Bozdağ’ın çok önemli olduğunu belirten Köseoğlu, “Oradan çok umutluyuz. Bozdağ kayak tesisleri Denizli’de turizmin 12 aya yayılması için çok önem arz ediyor. Geçenlerde profesyonel bir kayakçı ile sohbet etme fırsatı buldum. Bu kişi Bozdağ’da kayak yapmış. Kendisi iyi bir yatırımla Bozdağ’ın Türkiye’de ilk üçe girebileceğini bana söyledi. Denizli turizmi açısından ben oradan çok umutluyum. Ama yapılacak olan çok şey var. Örneğin bir konaklama tesisi kayak sahaları gibi eksiklikler giderilerek burası cazibe merkezi haline getirilebilir” diye konuştu.

PAMUKKALE BİZİM EN ÖNEMLİ DEĞERİMİZ

Başkan Köseoğlu, “Beyaz Cennet Pamukkale bizim en önemli değerimiz. Tarihi şehirler Laodikya, Tripolis gibi şehirler açık hava müzesi. Bunun yanında doğal güzellikler yayla turizmi, kış turizmi ve bisiklet yollarında gerekli yatırımlar ve iyileştirmeler ile turizm çeşitlendirilebilir ve geliştirilebilir. Ben uzun vadede turizminden Denizli’nin çok daha iyi derecede pay alacağına inanıyorum. Potansiyelimiz var ama bunu işlemek gerekiyor.  

İKİNCİ ÖNCELİK LAODİKYA’NIN

Turizm Envanteri altında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bir çalışma yaptı. Bu çalışma ile Denizli’deki tarihi yerler kayıt altına alındı. Tabi bu yörelerin hep ayrı ayrı tanıtılması gerekiyor. Her gün yeni yeni kalıntılar ortaya çıkarılıyor. Özellikle Pamukkale’nin ardından Laodikya’nın tamamen gün yüzüne çıkarılıp tanıtılması gerekiyor. Bilindiği gibi Laodikya’da tam kazı bitmedi. Pamukkale’ye girişler çok oluyor ama Loadikya’daki kazılar tamamlanmadığı için burası turların dışında kalıyor. Aslında tur programların içerisine Laodikya’da alınarak buraya da girişlerin arttırılması gerekiyor. Üçüncü derecede yine Tripolis’te kazı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara rağmen hala yeterli turist çekemiyoruz. Buralarda çalışmalar bittikten sonra konaklama konusundaki sıkıntılar da bir nebze düşecektir. Alternatif gezilip görebileceği yerler arttıkça turizm gelişecektir. Örneğin Bağbaşı Yaylası ve teleferik tesisleri çok güzel olmuş. Buranın mutlaka tanıtılması gerekiyor. Buranın mutlaka turist çekmek için tanıtım yapılmalıdır” açıklamasını yaptı.

ÖNCE YATIRIM SONRA TANITIM

Denizli’nin doğa turizmi için avantajlı olduğunu işaret eden Köseoğlu, “Yayların turizme kazandırılması için öncelikli hedefin ulaşım olması gerekiyor. Bunun yanında gereken rekrasyon çalışmalarının da yapılması gerekiyor. Gidildiğinde orada her türlü ihtiyacı giderilebilecek tesislerin olması gerekiyor. Örneğin bir restaurant bunun yanında konaklama yerleri gibi yerler olmalı. Bu tür tesisler olmalı ki kısa süreli zaman geçirme değil de konaklamalı turizm geliştirilmelidir. Bunun için öncelik ise yatırım. Yerelde bazı çalışmalar yapılıyor bizde TÜRSAB’a bağlı acenteler olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!