Denizli
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Uygun Uçak Bileti

Uygun Uçak Bileti

Yurt içi ve yurt dışı pek çok havayolu firmasını tek bir çatı altında, uygun uçak bileti fiyatları ile kullanıcının önüne tüm seçenekleri kapsamlı ve kolay kullanılabilir şekilde ister gidiş-dönüş ister yalnızda gidiş uçak bileti arayışını internet üzerinden veya mobil uygulamalar sayesinde kolaylıkla yapabilirsiniz. Ucuzdan pahalıya doğru fiyat listeleme yapabilir ve bir kaç dakika içerisinde kolayca uygun uçak biletinizi satın alabilirsiniz. Her yıl olduğu gibi 2022’de de uçak bileti fiyatları tatil ve hafta sonlarında diğer günlere nazaran daha yüksek olarak gözlendi. Fakat uçak biletlerinizi kampanyalarla ve kuponlarla satın alarak daha ekonomik bir 2023 tatili planlamak mümkün. Uçak bileti fiyatlarını karşılaştırmalı bir şekilde inceleyebileceğiniz web siteleri sayesinde uygun uçak bileti fiyatlarından anında faydalanabilirsiniz. Gidiş veya gidiş-dönüş olarak incelediğiniz tüm uçuşların saatleri, tarihleri ve bagaj prosedürleri uçak bileti fiyatında değişikliğe neden olabilir. Yolculuk yapacağınız tarihin öncesinde belli olması ve uçak biletini önceden almanız bilet kampanyalarından daha kolay faydalanmanızı sağlar. Hafta içi gerçekleşen uçuşlar, haftasonu olanlara göre daha ucuz olmaktadır. Uygun uçak bileti fırsatlarından faydalanabilmek için hafta içi ve erken saatlerde düzenlenen uçuşları tercih etmelisiniz. Almanya uçak bileti gibi sık tercih edilen yurtdışı uçuşlarında arz-talep doğrultusunda kampanyalar da bir o kadar çok olmaktadır. HepsiBurada Seyahat aracılığı ile size uygun olan tarihi, yolcu sayısını ve destinasyonu ( Örn, Ankara-Almanya Uçak Bileti veya Almanya Uçak bileti)seçip, arama butonuna tıklayarak kolaylıkla uygun uçuşları inceleyebilir, fiyat karşılaştırması yapabilir ve biletinizi kısa süre içerisinde güvenli ödeme seçenekleri ile satın alabilirsiniz.         

Uçak bileti ne zaman alınmalı?
Önceden planlamış olduğunuz tatil ya da iş seyahatleri için yaklaşık 4 hafta öncesinden bilet fiyatlarını araştırmanız ve karşılaştırmanız gerekir. Erken alınan uçak bileti son günlerde alınan uçak biletlerine nazaran daha ucuz olacaktır. Bu sebeple seyahatlerinizden üç veya dört hafta önce biletinizi almanız size avantajlı bilet fiyatlarından fayda sağlar. Dönemsel yapılan kampanyalardan haberdar olmak için sitelerin e-bültenlerine üye olabilir, size uygun uçak biletlerindeki fiyat değişikliklerinden anında haberdar olabilirsiniz. Uçak biletlerini fiyat karşılaştırmalı şekilde görebileceğiniz web siteleri ucuz uçak bileti bulmanızı daha kolay hale getiriyor. Yurt içi ve yurt dışı havayolu firmalarının tüm uçuşlarını tek bir çatı altında toplayan HepsiBurada Seyahat ucuza ve keyifli yolculuğun tadını çıkarmanızı sağlar. 

Uçak bileti sorgulama
Uçak bileti sorgulama, PNR kodu ile gerçekleştirilir. PNR kodu, rezervasyon veya satın alma işleminden sonra e-mail ya da cep telefonunuza gelen SMS içerisinde bulunan bir dizi harf ve rakamın bulunduğu şifrelerdir. Bu kod ile uçuşla ilgili bir çok işlemi gerçekleştirmeniz mümkün hale geliyor. 

Yurt içi uçuşlar
Türkiye’nin dört bir yanına kısa zamanda ulaşabilmek için havayolu ulaşımı tercih edilir. 2018’de İstanbul Havalimanı’nın açılması ile birlikte Türkiye’de havalimanı sayısı 57 oldu. Son zamanlarda artan havalimanı sayısı ile birlikte ülkemizde neredeyse 100 km²’ye bir havalimanı denk düşüyor. Gitmek istediğiniz şehre aktarmasız direkt uçuş yapmanız da daha mümkün oluyor. Yakın olan şehirlere verilen servis hizmeti ile de havalimanından oraya yakın olan şehirlere de gitmeniz daha kolay bir hale geliyor. 

Dikkat edilmesi gerekenler 
Dilerseniz yurt içi dilerseniz yurt dışı, uçak bileti satın alırken muhakkak dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmakta. En önce, biletinizi dahi satın almadan önce, doğru tarih ve saat aralığını seçtiğinize emin olunuz. Biletinizi kampanyalı olan biletlerden seçtiyseniz iptal hakkınızın mevcut olup olmadığını da kontrol ediniz. Seyahat sigortası almak isterseniz ilgili kısımdan seyahat sigortası da satın alabilirsiniz. Özellikle yurt dışı biletlerinde dikkat etmeniz gereken en önemli şey bagaj hakkıdır. Bazen havayolu firmaları bilet kampanyalarına bagaj hakkını dahil etmezler ya da çok düşük ağırlıkta bagaj hakkı verirler. Uçak biletini satın alırken muhakkak bagaj kilogram hakkınızı kontrol ediniz. Online check-in işlemi yapacaksanız kontuardan biniş kartınızı aldıktan sonra bagaj teslimi yaparak uçağa ilerleyebilirsiniz. Online check-in işlemleri genellikle uçuştan 24 saat önce açılır ve yurt içi uçuşlarda uçuştan iki saat öncesine kadar yurt dışı uçuşlarda 3 saat öncesine kadar online check-in işlemlerini yapabilirsiniz. Yurt dışı uçuşlarda bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise pasaport ve vizedir. Fakat pasaportsuz yalnızca kimlik kartınızla yolculuk yapabileceğiniz ülkeler de mevcuttur. Son zamanlarda tatil masraflarını minimum tutmak isteyen fakat bir yandan da farklı kültürler tanımak isteyen gezgin ruhlu insanların en çok merak ettiği konuların başında elbette pasaportsuz gidilen ülkeler geliyor. Türk vatandaşlarının pasaportsuz ve vizesiz gidebileceği ülkeler ne yazık ki çok fazla değil. Fakat bu ülkelere seyahat etmek istediğinizde pasaport ve vize gibi mali giderlerin çoğundan kara geçmiş oluyorsunuz. Yurt içinde herhangi bir şehre gidermiş gibi yurt dışına gidebilmek kimlikle gidilebilen ülkeler için mümkün. Bu ülkeler Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan,KKTC ve Moldova. 

Ukrayna 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Ukrayna’ya gidebilmek için pasaport ve vizeye ihtiyaç duymaz. 180 günde 90 günle sınırlı olacak şekilde Ukrayna’ya gitmek için pasaport ve vize almaya ihtiyaç yoktur. Tek ihtiyacınız olan şey yeni tip çipli ve son 6 ay içinde çekilmiş olan biyometrik fotoğraflı kimlik kartınızdır. Ukrayna’nın para birimi Ukrayna Grivnası’dır. 1 Ukrayna Grivnası güncel kurda 0,51 Türk Lirasına tekabül eder. Aktarmasız uçuşlar yaklaşık 2 saat sürmektedir. En popüler şehirleri Kyiv ve Lviv’dir. 

Gürcistan
Pasaport ve vize ihtiyacı olmadan gidebileceğiniz bir diğer ülke ise Gürcistan’dır. 1 yıl süre ile pasaport ve vizeye gerek olmayan Gürcistan’a da yeni çipli kimlik kartınız ile giriş yapabilirsiniz. Eğer Gürcistan’da 1 yıldan fazla kalmayı planlıyor iseniz oturum izni almanız gerekiyor. Batum ve Tiflis’i görmeden Gürcistan’dan ayrılmanızı tavsiye etmiyoruz. Ülkenin para birimi Gürcistan Larisi ve güncel kurda 7 Türk Lirasına tekabül eder.

Azerbaycan
Azerbaycan ile Türkiye arasında yapılan kimlik kartı antlaşmasından sonra iki ülke arasındaki pasaport ve vize şartı kaldırılmış ve 2021’de yürürlüğe girerek uygulanmaya başlanmıştır. 90 güne kadar olan turistik seyahatlerde pasaport ve vize istenmemektedir. Diğer ülkelerde olduğu gibi Azerbaycan'a da girebilmek için yeni çipli kimlik kartına ihtiyaç vardır. Ülkenin dili Azeri Türkçesi, dolayısıyla insanlarıyla anlaşmak çok kolay. Para birimi Azerbaycan Manatı olup güncel kurda 1 Azerbaycan Manatı 10,99 Türk Lirasına tekabül eder. 

KKTC
Lefkoşa,Girne ve Gazimağusa gibi şehirleri ile ünlü olan KKTC, ülkeye giriş yapmak isteyen Türk vatandaşlarından pasaport ve vize istemiyor. Sınır kapısında yeni çipli kimlik kartı kontrolünden sonra size polis tarafından verilecek olan ülkeye giriş belgesini kaybetmemelisin. Ülkenin para birimi Türk Lirası olmakla birlikte, ingiliz Sterlini de sıklıkla kullanılan bir para birimidir. 1 İngiliz Sterlini güncel kurda 22,52 Türk Lirasına tekabül eder.

Moldova
Türkiye ile Moldova arasında yapılan anlaşma sayesinde turistik amaçlı her iki ülkenin vatandaşları pasaportsuz ve vizesiz ülkeye giriş yapabiliyor. 90 güne kadar olan bu seyahatlerde yanınızda mutlaka yeni çipli kimlik kartınızın bulunması gerekiyor. Bunun yanı sıra ülkeye giriş yaparken gidiş-dönüş uçak biletinizin ve otel rezervasyonunuzu gösteren bir belge de olması gerekir. Moldova’nın para birimi Moldova Leyi’dir. 1 Moldova Ley’i 0.97 Türk Lirasına tekabül eder.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!