Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Yıllardır internetsiz yaşadılar sonunda internete ulaştılar

Yıllardır internetsiz yaşadılar sonunda internete ulaştılar
Denizli’nin Çivril ilçesinde yıllardır telefonla görüşmek için yüksek bir tepeye çıkmak zorunda kalan İğdir Mahallesi Naldanlı bölgesi sakinleri, sonunda internete ulaştı. Mahalle Muhtarlığı tarafından yapılan çalışma ile bölgenin cep telefonu ve internet sorunu çözülmüş oldu.

Teknoloji çağının yaşandığı şu dönemlerde cep telefonuna ulaşmada zorluk çeken Denizli’nin Çivril ilçesine bağlı İğdir Mahallesi Naldanlı Bölgesi sakinlerinin sorunu çözüldü. Mahalle Muhtarlığı tarafından yapılan çalışma ile bölgede yaşayan köylüler cep telefonlarından internete erişim sağlamaya başlamanın mutluluğunu yaşıyor. Köy sakinleri, internete kavuşmayı yıllardır beklediklerini ve internetin gelmesiyle dünyayı takip edeceğiz dediler.
 

YILLARCA ELEKTRİK OLMADAN YAŞADILAR
İğdir Mahalle Muhtarı Sadettin Özel, yaptığı açıklamada, köyde hayvancılık yapan bazı ailelerin Naldanlı’ya 60 yıl önce hayvan otlatmaya gittiklerini yıllarca gaz lambası ile yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi.

HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN
Özel, Naldanlı’ya her türlü faaliyet için girişimlerde bulunduğunu belirterek; “Köyde elektrik yoktu. Yaklaşık 8 yıl önce köye elektrik geldi. Teknoloji çağında yaşıyoruz. Köyümüzün internet sorunu vardı onu çözmek için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Çocuklarımız uzaktan eğitim ile ders görüyorlardı. Onlar için internet çok iyi oldu. Köyümüze hayırlı olsun ”dedi.

ARTIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
Yıllardır cep telefonu kullandıklarını ancak dağın tepesinde telefon ile görüşebildiklerini söyleyen Naldanlı halkı evlerine internet geldiği için mutlu olduklarını vurgulayarak; “Yıllardır burada dünyadan habersiz kalıyoruz. İnternet çağındayız ama hiçbir şeyden haberimiz olmuyordu. Telefon var ne şebeke ne de internet çekmiyordu. Bu sorunumuzu köy muhtarımıza ilettik ve evlerimize muhtarımız sayesinde internet geldi internetin gelmesinde emeği geçen başta muhtarımız Sadettin Özel olmak üzere herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

DERSLERİMİZİ TAKİP ETME İMKANIMIZ OLDU
Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim ile ders aldıklarını ama internet olmadığı için dersleri takip edemediklerini söyleyen öğrenciler; “ Köyümüzde telefon çekmediği için derslere katılamıyorduk. Ama artık evimize internet geldi. Notlarımızı indirebilir ve derslere çevrimiçi katılabiliriz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz ”dedi.
Kaynak: Genç Çivril Gazetesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!