Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Yıllık Araç Kiralama Nedir?

Yıllık Araç Kiralama Nedir?

Yıllık Araç Kiralama Nedir? Yıllık araç kiralamak mantıklı mı?
Yıllık Araç Kiralama Nedir?   

Yıllık araç kiralama işlemi filo firmaları tarafından en az 12 ay olmak üzere verilen bir hizmet türüdür. Genellikle şirketler tarafından 12, 24 ve 36 ay olarak alınan yıllık araç kiralama hizmeti, diğer adıyla “uzun dönem araç kiralama” olarak da bilinmektedir. Uzun dönem araç kiralama, firmalara hem kısa hem de uzun vadede sunduğu avantajlar ile şirket bütçesinden iş verimliliğine kadar pek çok konuda avantaj sağlar.

Şirketlerin yıllık araç kiralama hizmeti alacağı filo firmasını seçmesi, kapsamlı bir araştırma sürecini de beraberinde getirmektedir. Bunun nedeni ise kurumsal ve profesyonel bir hizmet seçmek, süreç boyunca yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmede etkili olmasıdır. Ayrıca ödeme planları, ek hizmetler, avantajlar ve şirkete özel paketlerin belirlenmesinden sonra ise filo firması ile şirket arasında imzalanacak olan kiralama sözleşmesi son derece önemlidir. Bununla birlikte yıllık araç kiralamak mantıklı mı ve avantajları gibi konularda merak edilen konular arasında yer almaktadır. Borlease olarak bu yazımızda, yıllık araç kiralama hakkında merak edilenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

Yıllık Araç Kiralamak Mantıklı Mı?       

Bireysel araç kiralama işlemi araç satın almaya oranla birçok avantaj sunan bir işlemdir. Ayrıca, bireysel araç kiralayanlar senelerce krediler ile uğraşmak zorunda kalmaz. Bunun yanı sıra vergi ve bakım gibi masraflar ilgili firma tarafından karşılandığı için daha fazla maliyet ödemeniz de gerekmez. Ayrıca, araçların lastik, yağ değişimi gibi yıllık bakımları da ilgili firma tarafından sağlanmaktadır. Bu açıdan yıllık araç kiralama işlemi satın almaktan çok daha mantıklı bir işlemdir.

Yıllık Araç Kiralamak Mı? Araç Satın Almak Mı?    

Genellikle firmalar, bakım ve sigorta gibi süreçler ile zaman kaybetmemek adına yıllık araç kiralama hizmetlerinden faydalanmaktadır. Satın alınan araçla kiralanan araç arasında kaza yapılması durumunda büyük farklar mevcuttur. Kiralanan araçta olası bir hasar veya kaza durumunda ise ilgili kiralama firmasıyla görüşüp tüm işlemleri firma tarafından yaptırmak gerekir. Şirket ve bireysel için araç kiralamanın ortak avantajı ise maliyetlerdir. Firmalar için kiralanan araçlar şirketin masrafı olarak kabul edilir. Bu sebeple masraf olarak gösterilen kiralanan araçlar önemli bir şekilde vergi avantajı da sunar. Yıllık araç kiralama hizmetlerimizden yararlanmak için Borlease web sitesini ziyaret edebilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!