Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Yukatel Merkezefendi ucuz kurtuldu!

Yukatel Merkezefendi ucuz kurtuldu!
Ligde 2022-2023 sezonunu tamamlayan Yukatel Merkezefendi Belediyesi zor da olsa lige tutunmayı başardı. Özellikle iç sahada gelen üst üste 8 galibiyet ligde kalma adına belirleyici olurken, son 9 maçta 8 kez sahadan boynu bükük ayrılan temsilcimiz elde ettiği iç saha kredisini sonuna kadar tüketti ve deyim yerindeyse ucuz kurtuldu.

Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nde normal sezon dün oynanan Fenerbahçe Beko – Frutti Extra Bursaspor mücadelesi ile sona erdi. Normal sezonun lideri 30 maçta 25 galibiyet alan Türk Telekom olurken, 24 galibiyetli Fenerbahçe Beko ikinci, 22 galibiyetli Anadolu Efes üçüncü, 21 galibiyetli Pınar Karşıyaka dördüncü, 17 galibiyetli Frutti Extra Bursaspor beşinci, 15 galibiyetli takımlardan Darüşşafaka altıncı, Tofaş yedinci, 14 galibiyetli Galatasaray Nef ise sekizinci sırada yer aldı. Adı geçen bu ilk sekiz takım şampiyonluk için play-off mücadelesi verecek.

ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞLERİ CUMA GÜNÜ BAŞLAYACAK

Statü gereği normal sezonu lider bitiren takım, play off hattının son sırasında bulunan takım ile 2 serili çeyrek final serisi oynayacak. 2 galibiyete uzanan takım yarı finale yükselecek. Serinin 1-1’e gelmesi halinde ise ev sahibi avantajını elinde bulunduran takımın salonunda üçüncü bir maç oynanacak ve yarı finalist bu şekilde belirlenecek. Aynı şekilde normal sezonu ikinci sırada tamamlayan takım yedinci, üçüncü sırada bitiren takım altıncı, dördüncü sırada tamamlayan takım ise beşinci olan takımla yarı final mücadelesine girecek.

Çeyrek final serisinde oynanacak ilk maçların programı şu şekilde:

26 Mayıs Cuma:

Saat: 18.00 Türk Telekom – Galatasaray Nef (Ankara Spor Salonu)

Saat: 20.30 Pınar Karşıyaka – Frutti Extra Bursaspor (Mustafa Kemal Atatürk Karşıya Spor Salonu)

27 Mayıs Cumartesi:

Saat 18.00 Anadolu Efes – Darüşşafaka (Sinan Erdem Spor Salonu)

Saat: 20.30 Fenerbahçe Beko – Tofaş (Ülker Spor ve Etkinlik Salonu)

GAZİANTEP BASKETBOL VE AYOS KONYASPOR ALT LİGE DÜŞTÜ

Bilindiği üzere lige ilk veda eden takım Ayos Konyaspor olmuştu. Oynanan son hafta mücadeleleri sonrası ise sahasında Darüşşafaka’ya kaybeden Gaziantep Basketbol bir alt lige düşen ikinci takım oldu. Son yıllarda ülkemizi Avrupa’da başarı ile temsil eden Bahçeşehir Koleji 9’uncu sırada kalarak play-off vizesi alamazken, ONVO Büyükçekmecek 10’uncu, Manisa BB 11’inci, Aliağa Petkim 12’nci sırada yer alarak kümede kalmayı başardı.

ÜST ÜSTE GELEN 8 İÇ SAHA ZAFERİ BELİRLEYİCİ OLDU

Ligin son haftasına kadar kümede kalma mücadelesi veren temsilcimiz Yukatel Merkezefendi Belediyesi ve Beşiktaş Emlakjet ise nefes nefese bir mücadele içerisine girdi. Kümede kalabilmek için son hafta oynadığı ONVO Büyükçekmece mücadelesini kazanmak zorunda olan Beşiktaş Emlakjet rakibini farklı yenerek diğer sonuçlara bakmaksızın son hafta ligde kalmayı başardı. Ligde kalmayı büyük ölçüde garantilemiş olan Denizli ekibi ise sahasında konuk ettiği Anadolu Efes’e71-94 kaybetmesine rağmen 14’üncü Beşiktaş Emlakjet’in bir sıra üzerinde 13’üncü sırada sezonu tamamlayarak önümüzdeki yıl da Basketbol Süper Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. Temsilcimizin özellikle Ekim 2022’den Mart 2023’e kadar sahasında aldığı galibiyetle kümede kalmasında kilit rol oynadı. Bu süreçte PAÜ Arena’da 8 maça çıkan Şehrin Efendileri bu karşılaşmaların tamamından galibiyetle ayrılarak sürecin en başarılı iç saha takımı olmayı başarmıştı.

----Serhat KÖSE

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!