Denizli
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Zeybekci, İsrail açıklamasına gelen eleştirilere cevap verdi

Zeybekci, İsrail açıklamasına gelen eleştirilere cevap verdi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci'nin İsrail’le olan ticaretle ilgili yaptığı açıklama büyük tepki çekmişti. Sessizliğini koruyan Zeybekci, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Bizim dile getirdiğimiz sorunun asıl muhatabı olan kurumlar, kuruluşlar, birlikler, siad lar, mensuplarının menfaatlerini korumak, sorunlarının takipçisi olmak yerine sessizliği tercih etmeleri... Tek konuşan biz olmuşuz, olsun varsın” dedi.

İsrail’in, Filistin’de yaptığı katliam devam ederken, Türkiye’den İsrail ile gönderilen mallar tartışma konusu olmuştu. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, İsrail ile yapılan ticarete kısıtlama getirildiğini açıklamıştı. 50'yi aşkın kalemde yapılan kısıtlamanın ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci'den çok tartışılacak sözler geldi.

İZMİR’DE AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

İzmir'de düzenlenen Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Fuarında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, "İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke. İsrail'in Filistin'de, Gazze'de Müslümanlara yaptığı soykırımı, katliamı, bebek katliamını, nefretle, şiddetle kınıyoruz, eyvallah, buna diyecek hiçbir şey yok ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de.. çünkü bizim İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke, yani 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. O anlamda, daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili de arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Ekonomi koordinasyonuyla, ilgili bakanlarımızla, bunu gündeme alıp biraz daha hassas bir ayardan geçmesi gerektiğine, ben şahsi olarak inanıyorum" dedi.

X’TEN AÇIKLAMA YAPTI

Hafta sonu yaptığı açıklamanın ardından büyük tepki gören Zeybekci, sessizliğini bozdu.  X hesabından açıklama yapan Zeybekci, “Bizim oralarda bir söz vardır tam bu günlere uygun, “Yörük sürüsünden adak vermek” Basiretsiz, kifayetsiz muhterisler, hayatı boyunca bir tek yumurtanın bile sorumluluğunu almamış her tarafın ideolojik yalakaları asla bir şey kaybetmezler, onlar her şekilde kazançlıdır, onların dünyasında kaybeden sadece yörüktür. Yalnız bizim dile getirdiğimiz sorunun asıl muhatabı olan kurumlar, kuruluşlar, birlikler, siad lar, mensuplarının menfaatlerini korumak, sorunlarının takipçisi olmak yerine sessizliği tercih etmeleri... Tek konuşan biz olmuşuz, olsun varsın” dedi.

Zeybekci’nin açıklamasına destek ve eleştiri yorumu geldi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 6
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!