Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Türk ve Azerbaycanlı Öğrenciler 23 Nisan’ı Birlikte Kutladı

Denizli Sarayköy Tosunlar Ortaokulu öğretmenleri Gülsüm Yılmaz ve Nalan Nur Açıkgöz, Azerbaycan’ın Ağstafa Şehri’ndeki 1 Sayılı Orta Mektep ile iş birliği yaparak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sınırların ötesine taşıdı. İki ülkenin öğrencileri, milli marşlar ve halk oyunlarıyla bayramı birlikte kutladı.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 24.04.2025 - 04:16 Güncelleme: 24.04.2025 - 04:16
Türk ve Azerbaycanlı Öğrenciler 23 Nisan’ı Birlikte Kutladı

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde bulunan Tosunlar Ortaokulu’nun Türkçe öğretmenleri Gülsüm Yılmaz ve Nalan Nur Açıkgöz, dost ve kardeş ülke Azerbaycan ile kültürel bağları güçlendirmek adına anlamlı bir projeye imza attı. Daha önce de yürüttükleri başarılı çalışmalarla dikkat çeken öğretmenler, bu kez Azerbaycan’ın Ağstafa Şehri’nde bulunan 1 Sayılı Orta Mektebi ile iş birliği gerçekleştirerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sınırların ötesine taşıdı.

Ağstafa 1 Sayılı Orta Mektebi öğretmenleri Vusale Novruzova ve Sebine Hesenova’nın da destek verdiği kutlamalarda, Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Bayramı, Azerbaycan’da Türkiye’deki coşku ve anlamıyla ilk kez kutlandı.

Her iki okulda da Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla süslenen sınıflarda, Azerbaycanlı öğrenciler Türkiye’ye özgü halk oyunları sergiledi, iki ülkenin milli marşlarını seslendirdi. Etkinliklerde öğrencilerin ellerinde dalgalandırdığı bayraklar renkli görüntüler oluşturdu.

Sarayköy Tosunlar Ortaokulu öğretmenleri Gülsüm Yılmaz ve Nalan Nur Açıkgöz, bu anlamlı projeye katkı sunan Azerbaycanlı öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek, “Ağstafa Şehri 1 Sayılı Orta Mektebi, adeta bir Türkiye okulu gibi bayramımıza coşku ile eşlik etti. Bu görsel şölen, ülkemiz adına gurur verici bir tablo oldu. Tüm emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, milli bayramımızı sınırlar ötesinde yaşattıkları için teşekkür ediyoruz. Tüm dünya çocuklarının bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Projenin önümüzdeki yıllarda Azerbaycan genelinde daha geniş kapsamlı bir şekilde uygulanması hedefleniyor.

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:



Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !