Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
CHP’de uzun süredir devam eden ön seçim tartışmalarının ardından, adaylık başvuruları ve imza toplama süreci resmi olarak tamamlandı. Milletvekillerinin en az 20 imza ile aday gösterebileceği süreçte, CHP Denizli Milletvekilleri Şeref Arpacı ve Gülizar Biçer Karaca da Ekrem İmamoğlu'na destek veren isimler arasında yer aldı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 22.02.2025 - 07:51
Güncelleme: 22.02.2025 - 07:51
Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) ön seçime girecek Cumhurbaşkanı adayları için imza süreci bugün sona erdi. CHP’li milletvekillerinin destekleyeceği adaylar için imza vermesi gereken süreçte, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 116 milletvekilinin desteğini alarak ön seçime tek aday olarak girmeye hak kazandı.
CHP’de uzun süredir devam eden ön seçim tartışmalarının ardından, adaylık başvuruları ve imza toplama süreci resmi olarak tamamlandı. Milletvekillerinin en az 20 imza ile aday gösterebileceği süreçte, CHP Denizli Milletvekilleri Şeref Arpacı ve Gülizar Biçer Karaca da Ekrem İmamoğlu'na destek veren isimler arasında yer aldı.
CHP'nin iç tüzüğüne göre Cumhurbaşkanı aday adaylığı için en az 20 milletvekilinin imzası gerekiyordu. İmamoğlu, gerekli imza sayısını çok aşarak 116 milletvekilinden destek alırken, kendisine rakip çıkmadığı için ön seçime tek aday olarak girecek.
CHP içinde uzun süredir devam eden kurultay ve aday belirleme süreçlerinin ardından, İmamoğlu’nun tek aday olması partide birlik mesajı olarak yorumlandı. Parti yönetimi, ön seçim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte gözlerini yerel seçim hazırlıklarına ve seçim kampanyasına çevirdi.
Ön seçim için imza veren milletvekillerinin çoğunluğunun Ekrem İmamoğlu’nu desteklemesi dikkat çekerken, imza vermeyen 17 vekilin ise eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimler olduğu öne sürüldü.
Özellikle CHP’nin kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen bazı vekillerin, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına mesafeli durduğu belirtilirken, bu durumun ilerleyen süreçte parti içinde yeni tartışmaları beraberinde getirebileceği konuşuluyor.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir