Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
Denizli'nin de aralarında bulunduğu 6 ilde eş zamanlı düzenlenen change araç operasyonunda 15 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin 25 milyon lira haksız kazanç elde ettiği öğrenilirken, 22 araca el konuldu.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 02.05.2025 - 07:49
Güncelleme: 02.05.2025 - 07:49
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, 'change' yöntemiyle usulsüz araç satışı yapan şebekeye yönelik önemli bir operasyona imza attı. Edinilen bilgilere göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 15 Aralık 2024 tarihinde başlattıkları teknik takip sonucunda 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.
Yapılan çalışma kapsamında ekipler, depremde ağır hasar gören araçların bilgilerini, trafikten men edilen ya da yurt dışından getirilen sağlam araçlara aktaran organize bir şebekeyi deşifre etti. Bu yöntemle haksız kazanç elde ettikleri belirlenen şahıslara yönelik Şanlıurfa merkezli olarak Hatay, Adıyaman, Denizli, Mersin ve Batman illerinde operasyon gerçekleştirildi.
Operasyon sonucunda toplam 22 araca el konulurken, 15 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan ilk teknik ve kriminal incelemelerde bu araçlardan 16’sının change (kimlik değiştirme) yöntemiyle usulsüz şekilde trafiğe sokulduğu tespit edildi. Diğer 6 aracın incelemeleri ise sürüyor.
Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İlk tespitlere göre, şüphelilerin organize şekilde hareket ederek evrakta sahtecilik yoluyla yaklaşık 25 milyon TL haksız kazanç sağladıkları ortaya çıktı.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir