Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
197 futbolcu PFDK’lık oldu! Denizli ekibinden 2 isim
197 futbolcu PFDK’lık oldu! De...
17:56EveryMaterial Güvencesiyle İşletmenize Özel Kuruyemiş Dolabı...
EveryMaterial Güvencesiyle İşl...
17:55Eğitim-İş’ten Öğretmene Şiddet Tepkisi
Eğitim-İş’ten Öğretmene Şiddet...
17:55Akyüz Oto Çekici İle İzmir Yollarında Güvenle Seyahat Edin
Akyüz Oto Çekici İle İzmir Yol...
Denizli KYK'da çıkan yemek sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yazılı soru önergesi verdi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 22.10.2025 - 12:45
Güncelleme: 22.10.2025 - 12:45
CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Pamukkale KYK Yurdu’nda öğrencilerin defalarca dile getirdiği yemek ve hijyen sorunlarına ilişkin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Biçer Karaca, “Bu tablo münferit bir hijyen sorunu değil; halk sağlığı sorunudur, gençlerin sağlığıyla oynayan bir yönetim zaafıdır” dedi.
Önergede; Kasım 2022’de yemekten kurt, Nisan–Mayıs 2024’te kıl, böcek ve inşaat malzemesi benzeri yabancı maddeler, Mayıs 2025’te menemende vida, Ekim 2025’te ise köfteden eldiven çıktığı iddiaları hatırlatıldı. Öğrencilerin CİMER ve yurt yönetimine yaptıkları başvurulara rağmen kalıcı çözüm üretilmediği vurgulandı.
Biçer Karaca, yaşananların münferit değil yapısal sorun olduğuna dikkat çekerek, “AKP’nin gençliğe vaadi geleceksizlik, yoksulluk ve insan onuruna aykırı yaşam” ifadelerini kullandı. Taşeron sisteminin denetimsizliğe yol açtığını savunan Biçer Karaca, Pamukkale, Biruni ve Tavas yurtlarının aynı işletmeciye bağlı olmasının riskleri büyüttüğünü belirtti: “Denetimler yalnızca olaydan sonra değil, düzenli ve bağımsız şekilde yapılmalıdır.”
Önergede şu başlıklar hakkında ayrıntılı yanıt istendi:
2024–2025 döneminde Denizli’deki KYK yurtlarına yapılan şikâyet sayısı, bunlardan kaçı yerinde denetime dönüştü?
Yemekhane/kantin hizmetlerinin yüklenici firmaları ve sözleşme bedelleri nedir?
Denetimler sonrası idari yaptırım uygulanmış mıdır?
HACCP, GMP, GHP planları fiilen uygulanıyor mu?
KYGM beslenme yardımları (kahvaltı 75 TL, akşam 145 TL) öğrencilere nasıl yansıtılıyor?
“Kekemeliği” ifadesi yok; burada “Gençlerin sağlığı kader değildir” demişti: Biçer Karaca, KYK yurtlarının öğrencinin güvenli barınma ve beslenme hakkının teminatı olması gerektiğini belirterek, merkezi bütçede gençlere ayrılan payın yakından takip edileceğini söyledi: “Sadece tabaklar değil, vicdanlar da çürümüş; kamusal hizmetler ve sosyal devlet zayıflamıştır. Gençlerle birlikte hak ettiklerini alacakları bir toplum için mücadeleye devam edeceğiz.”
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir