Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
çişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ terör örgütünün güncel yapılanmasına yönelik başlatılan kapsamlı operasyonda Gaziantep merkezli olarak 47 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendiğini ve toplam 208 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Denizli’nin de aralarında bulunduğu illerde yürütülen operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 06.05.2025 - 05:27
Güncelleme: 06.05.2025 - 05:27
Operasyon, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı iş birliğiyle yürütüldü. Gaziantep’in yanı sıra Kahramanmaraş, Ankara, Erzincan, İstanbul, Burdur, İzmir, Afyonkarahisar, Kayseri, Eskişehir, Denizli ve birçok ilde TEM Şube Müdürlükleri tarafından icra edilen baskınlarda örgütün yurt içi ve yurt dışı iletişim ağları, finansal kaynakları ve eleman temin yapısı ortaya çıkarıldı.
örgütü finanse eden şirketler tespit edildi
Bakan Yerlikaya, yakalanan şüphelilerin kripto haberleşme programları aracılığıyla güncel örgütsel toplantılar düzenlediğini, ayrıca örgüt üyeleri tarafından kurulan bazı şirketler aracılığıyla finans sağladıklarının belirlendiğini ifade etti. Operasyon kapsamında ele geçirilen materyallerin incelemeye alındığı bildirildi.
yurt dışı kamplara eleman taşıyanlar da yakalandı
Açıklamada ayrıca, örgütün yurt dışı eğitim kamplarına eleman temin ettiği yöntemlerin deşifre edildiği ve bu faaliyetleri sürdüren şahısların da yakalandığı belirtildi. Başta Gaziantep olmak üzere, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde örgütün bölge yapılanmaları çözüldü.
kararlılıkla mücadele sürecek
Bakan Yerlikaya, “FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu tür yapılanmalara göz açtırmayacağız” ifadelerini kullanarak operasyonların devam edeceğini vurguladı.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir