Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
DESKİ, Çardak’ın 3 mahallesinde uzun süredir yaşanan içme suyundaki sülfat sorununu çözmek için 17,5 milyon TL tutarında altyapı yatırımı başlattı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 24.09.2025 - 15:07
Güncelleme: 24.09.2025 - 15:07
Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), Çardak’ın Çaltı, Ayvaz ve Gölcük mahallelerinde uzun süredir yaşanan içme suyundaki sülfat sorununu çözmek için 17,5 milyon TL tutarında altyapı yatırımı başlattı. Proje tamamlandığında üç mahalle kesintisiz ve içilebilir standartlarda suya kavuşacak.
Mevcut kaynaklarda sülfat oranının yüksek çıkması üzerine harekete geçen DESKİ, 30 litre/saniye debiye sahip yeni sondaj kuyusu açtı. Bu kaynaktan sağlanacak su, TÜRKAK akreditasyonlu DENÇEV laboratuvarlarında yapılan analizlerde içme suyu standartlarına uygun bulundu.
Yeni kaynağın mahallelere ulaştırılması için toplam 17,5 kilometrelik modern içme suyu iletim hattı inşa edilecek. Hat boyunca kullanılacak yüksek dayanımlı borular sayesinde su kalitesinin korunması ve altyapının uzun ömürlü olması hedefleniyor. Çalışmaların kısa sürede tamamlanmasıyla Çaltı, Ayvaz ve Gölcük’te yaşayan vatandaşların daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna erişmesi planlanıyor.
DESKİ Genel Müdürü Egemen Emre Beşli, projenin bölge için önemine dikkat çekerek, “Planlanan takvimde bitirmek için sahada yoğun mesai yürütüyoruz. Yatırım, hem yaşam kalitesini artıracak hem de olası su sıkıntılarını uzun vadede ortadan kaldıracak.” dedi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir