Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli Yatağanlılar Derneği Kuruldu
Denizli Yatağanlılar Derneği K...
17:18Kuryelere Yaş Düzenlemesi Üst Yaş Sınırı...
Kuryelere Yaş Düzenlemesi Üst...
16:3415 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı TBMM’ye Geliyor
15 Yaş Altına Sosyal Medya Yas...
16:26Çameli’de Kırsal Kalkınmaya Büyük Destek: 300 Bin Euro Hibe
Çameli’de Kırsal Kalkınmaya Bü...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı. “SRC kurye mesleki yeterlilik belgesi” tanımlandı, üst yaş sınırı 69’a yükseltildi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 29.01.2026 - 17:18
Güncelleme: 29.01.2026 - 17:18
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle ilk kez “SRC kurye mesleki yeterlilik belgesi” tanımlanırken, belgelerin iptalinde uygulanan yaş sınırı yeniden belirlendi.
İLK KEZ TANIMLANDI: “SRC kurye mesleki yeterlilik belgesi”
Yönetmelik değişikliğiyle birlikte “SRC kurye mesleki yeterlilik belgesi” mevzuatta ilk kez yer aldı. Düzenlemenin, kurye faaliyetlerinde mesleki yeterlilik çerçevesini netleştirmeyi amaçladığı ifade edildi.
YAŞ SINIRI 69’A YÜKSELTİLDİ
Mesleki yeterlilik belgelerinin iptalinde uygulanan yaş sınırı yeniden düzenlendi. Yönetmelikte 63 olarak yer alan, ancak fiilen 66 olarak uygulandığı belirtilen yaş sınırı 69’a yükseltildi. Buna göre 66 yaşından gün almış sürücü belgeli kuryeler, geçerli sürücü sağlık raporu ve psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını belgelemeleri halinde, belgelerini 69 yaşından gün alana kadar kullanabilecek.
66 YAŞINDAN SONRA YENİ BELGE DÜZENLENMEYECEK
Düzenlemede bir başka önemli başlık ise yeni belge düzenlenmesine ilişkin sınır oldu. Buna göre 66 yaşından sonra ilk kez SRC türü mesleki yeterlilik belgesi düzenlenmeyecek.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir