Denizli
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

2024 Yılı Kamu Konutları Kira Bedelleri Belirlendi

2024 Yılı Kamu Konutları Kira Bedelleri Belirlendi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Tebliğ, Kamu Konutları Kanunu ile Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamındaki kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedellerinin tespitine ilişkin usul ve esasları belirledi.

Yurt içinde bulunan kamu konutlarından alınacak aylık kira bedelleri, konut türlerine göre farklılık arz ediyor. Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda her bir metrekare için 5,66 lira kira bedeli uygulanacak. Kalorifersiz konutlarda bu miktar 8,85 lira, kaloriferli konutlarda ise 11,61 lira olarak belirlendi.

Ayrıca, kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan aylık her bir metrekare için ilave 1,36 lira kira bedeli alınacak.

Elektrik ve su bedelleri ise kurum ve kuruluşlarca yapılan gerçek giderler dikkate alınarak kullanıcılardan tahsil edilecek.

Sayaçların ayrılmasının mümkün olmaması durumunda ise ek ücretler devreye girecek. Elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde metrekare başına 2,58 lira, su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması durumunda 2,24 lira, her ikisinin ayrılmasının mümkün olmaması halinde ise 4,81 lira ilave kira bedeli alınacak. Bu ek ücretlere ek olarak, konutlarda kullanılan suyun şehir şebekesi dışında kuyu, artezyen, kaynak suyu gibi kaynaklardan karşılanması durumunda metrekare başına 1,2 lira ilave kira bedeli alınacak.

Kamu konutlarında belirlenen bu yeni kira bedelleri, 2024 yılı itibariyle uygulanmaya başlanacak.

Kurum ve Kuruluşlar Tarafından Tedarik Edilen Konutlarda Yeni Yakıt Bedelleri Belirlendi

Kamu Konutları Kanunu ve Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamındaki kurum ve kuruluşlara ait kaloriferli konutlarda, yakıtın kurum tarafından tedarik edilmesi durumunda, yeni yakıt bedelleri belirlendi. Bu konutlardan oturanlardan ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmamış olanlarda her bir metrekare için 4,64 TL yakıt bedeli tahsil edilecek.

Isı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmış konutlarda ise, yakıt bedeli üç katını aşmamak kaydıyla, bağımsız bölümün tüketimi oranında hesaplanacak. Ancak, kurum ve kuruluşlar, yakıt maliyetlerini göz önüne alarak gerekli gördükleri takdirde bu bedelin üzerinde yakıt bedeli tahsil edebilecek.

Yakıtı kurum ve kuruluşlar tarafından temin edilen konutlarda, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin kurum ve kuruluşlar tarafından karşılanması durumunda, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 0,54 TL tahsil edilecek.

Yeni belirlenen bu yakıt bedelleri, konutlarda oturanlar için 2024 yılı itibariyle geçerli olacak ve kurum ve kuruluşlar tarafından düzenli olarak kontrol edilecek.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!