Denizli
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

6 kahraman askerimizin kimlikleri belli oldu! Yürek yakan detaylar...

6 kahraman askerimizin kimlikleri belli oldu! Yürek yakan detaylar...
Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırı sonrasında gerçekleşen çatışmada 3 askerimizin şehit olduğunu ve 4 askerimizin yaralandığını açıkladı. Yaralanan 3 askerden daha sonra hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı. Öte yandan 6 ile şehit ateşi düşerken yürek yakan detaylar da ortaya çıktı.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırı sonucunda 3 askerimizin şehit olduğunu ve 4 askerimizin yaralandığını açıklamıştı. Bakanlık tarafından yapılan son açıklama ile birlikte, hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden 3'ünün daha kurtarılamayarak şehit olduğu bilgisi paylaşıldı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyinde 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan 4 kahraman silah arkadaşından 3'ü, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 7'ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir. 

Açıklamada, yaşanan bu acı olayın derin bir üzüntüye sebep olduğu belirtilerek, hayatını kaybeden aziz şehitlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil millete başsağlığı ve sabır, yaralı personele ise acil şifalar dileyildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceği vurgulanarak, ülkenin güvenliği için gerekli olan operasyonların devam edeceği ifade edildi. 

İZMİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu Piyade Teğmen Ramazan Günay, şehit oldu. Bekar olduğu belirtilen Şehit Ramazan Günay'ın acı haberi, İzmir'in Buca ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde oturan annesi Firdes ve babası Ahmet Günay'a, sağlık ekipleri eşliğinde askeri yetkililer tarafından verildi. Şehit ailesinin evine Türk bayrakları asılırken, acı haberi duyanlar ise taziyeye koştu.

Şehit Piyade Teğmen Ramazan Günay'ın cenazesinin memleketi Afyonkarahisar'da defnedileceği öğrenildi. Türk bayrağına sarılı tabut, şehidin evinden alındıktan sonra helikopterle memleketine gönderilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri, şehit olan Piyade Teğmen Ramazan Günay'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerken, milletimizin birlik ve beraberliğine olan inancını vurgulayarak terörle mücadelede kararlılığını sürdüreceğini belirtti.

Ramazan Günay

ŞEHİT SERİNKAN'IN 2 ÇOCUĞU VARDI

Denizli'nin Tavas ilçesi Yorga Mahallesi'nde yaşayan baba Ali ile anne Rabia Serinkan ve Pamukkale ilçesi Zeytinköy Mahallesi'nde yaşayan 2 çocuk annesi eşi Çilem Serinkan'a, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan'ın acı haberi, yetkililer tarafından verildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, her iki bölgeye Türk bayrakları asarken, acı haberi duyanlar ise taziyeye koştu.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan'ın ailesi, yakınları ve komşuları, Türk bayraklarıyla donatılan evlere taziye ziyaretlerinde bulundu. Acı haberi alan vatandaşlar, şehidin ailesine başsağlığı dileklerini iletmek ve acılarını paylaşmak amacıyla bir araya geldi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehidin ailelerinin yaşadığı mahallelere Türk bayrakları asarak, milletin birlik ve beraberliğini simgeleyen bu zorlu zamanlarda dayanışma ve destek mesajı verdi.

Öte yandan, Şehit Mehmet Serinkan’ın ağabeyi Hüseyin Serinkan’ın da 2016 yılında Suriye’de teröristlerle çıkan çatışmada gazi olduğu öğrenildi.

Mehmet Serinkan

ŞEHİT YAZICI 4 AY ÖNCE EVLENMİŞ VE EŞİ HAMİLE

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan eşi Seda Yazıcı, annesi Miyase ve kardeşlerine Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın acı haberi, İlçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Esat Can Öztürk tarafından verildi.

Acı haberle büyük bir üzüntü yaşayan aile, taziyeleri kabul etti. Şehit İsmail Yazıcı'nın 11 kardeşten 9'uncusu olduğu öğrenilirken, 4 ay önce evlendiği ve eşinin 3 aylık hamile olduğu belirtildi. Şehidin cenazesinin memleketi Gümüşhane'nin Şiran ilçesi Telme köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Emre Taşkın

TOKAT'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, şehit oldu. Karaca'nın acı haberi, Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyünde yaşayan ailesine ulaştı. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı. Zahide ve Ahmet Karaca çiftinin 7 çocuğundan biri olan Yasin Karaca'nın memleketinde bugün son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın acı haberi, Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyünde büyük bir üzüntüye neden oldu. Türk bayrağıyla donatılan baba evine gelen acı haberle birlikte, ailenin ve köy halkının yürekleri dağlandı. Şehidin baba ocağından yükselen dua ve gözyaşları arasında, Türk milleti bir evladını daha vatan uğruna kaybetmenin derin acısını yaşadı.

Zahide ve Ahmet Karaca çiftinin 7 çocuğundan biri olan şehit Yasin Karaca'nın cenazesinin memleketinde bugün düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi. Türk milleti, şehit Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'ya Allah'tan rahmet dilerken, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerini iletiyor.

 

Emre Taşkın

ŞEHİT TAŞKIN'IN SÖZLERİ YÜREKLERİ BURKTU

Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın (22) acı haberi, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşayan aileye ulaştı. İlçe Kaymakamı Erkan Savar, Alacakapı Mahallesinde bulunan aileye acı haberi ileterek, şehidin anne ve babasının Umre için Mekke'de oldukları öğrenildi.

Geçtiğimiz yıl göreve başladığı belirtilen şehidin bir kardeşinin de Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli olduğu öğrenildi. Aslen Bingöl'ün Karlıova ilçesi nüfusuna kayıtlı olan şehidin cenazesi ise Malatya'nın Battalgazi ilçesinde defnedilecek. Acı haberi duyan şehidin yakınları gözyaşlarına boğulurken, sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldı. Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın bir süre önce sosyal medya hesabında yayınladığı "şehit olursam bunu paylaşın" ifadesi ise yürekleri buruk bırak

Emre Taşkın

ŞEHİT ERENOĞLU TEDAVİSİNİN ARDINDAN TEKRAR GÖREVİNE DÖNMÜŞ

Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu'nun şehadet haberi, Sinop'un Boyabat ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı.

Evli ve iki çocuk babası olan Erenoğlu'nun Yeşilyurt köyündeki babaevine gelen askeri ve mülki yetkililer, aileye şehadet haberini iletti.

Şehadet haberinin duyulmasının ardından Erenoğlu ailesinin yakınları ve mahalle sakinleri, evin önünde toplanarak aileye taziyelerini sundu. 

Çağatay Erenoğlu

Vali Mustafa Özarslan da şehadet haberinin verilmesinin ardından fenalaşan ve sağlık ekiplerince Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan şehit ailesini ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundu.

Bu arada şehit Erenoğlu'nun geçen yıl Pençe-Kilit Operasyonu'nda yaralandığı ve tedavisinin ardından tekrar görevine döndüğü öğrenildi.

Sinop Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Boyabat ilçesi Yeşilyurt köyünden Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu'na Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

şehit

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!