Reklamı Geç
dso
Denizli
01 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Başkanı Oymak: “Emekliler Adalet Bekliyor”

Başkanı Oymak: “Emekliler Adalet Bekliyor”
Başkanı Oymak: “Emekliler Adalet Bekliyor”


Türkiye Emekliler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Ali Oymak, emekli maaşlarındaki adaletsizliğin ortadan kaldırılması, dini bayramlarda ikramiye beklentisinin karşılanması ve emeklinin sağlık kuruluşlarında ödediği katkı paylarının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Ali Oymak, TÜED başkanlar Kurulu toplantısında alınan kararları açıkladı.

ADALETSİZLİK GİDERİLSİN!

2000 yılı öncesi emeklilerin aylıklarında oluşan farklılıkların, 6283 sayılı Kanunlaintibak yapılarak giderildiğini, prim kazançları ve prim ödeme gün sayısı aynıolanların aylıklarında eşitlik sağlandığını hatırlatan Oymak, “2000 sonrasında emekli olanlarında intibaktan yararlanması için Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurumuz ileilgili verilen kararda çözüm yeri olarak TBMM’si gösterilmiştir. Emekliaylıklarında oluşan eşitsizliklere, 2000 öncesi intibak kriterlerine göre çözümgetirilmeli ve emekliler arasında oluşan farklılıklara son verilmelidir. 2000sonrasında emekli olanların karma sisteme göre hesaplanan aylıklarda, özelliklede Ekim 2008 sonrası emekli aylıklarında büyük kayıplara neden olmuştur. 2000öncesi ve sonrası için karma sistem yerine, bütün dönemleri kapsayan tek biraylık hesaplanma sistemi getirilmeli, prim kazançları ve prim ödeme günsayıları aynı olanların aylıkları da eşit olmalıdır. 2006 yılında 5502 sayılı kanunla sosyal güvenlik kuruluşlarının tek çatı altında toplanmasına rağmen,mevzuat bakımından norm ve standart birliğinin sağlanamamasını önemli bireksiklik olarak değerlendiriyoruz. Bu eksikliğin giderilmesini talep ediyoruz” dedi.

MİLYONLARCA EMEKLİ İKRAMİYE BEKLİYOR

TÜED Denizli Şubesi Başkanı Ali Oymak, dini bayramlarda emeklilere ikramiye verilmesi konusunun uzun süredir gündemde olmasına rağmen henüz beklentilerin karşılanmadığını belirterek, “Emeklilerimizin bu beklentisinin kısa süre içinde karşılanmasını bekliyoruz” dedi.

KATKI PAYLARI EMEKLİYE AĞIR GELİYOR

Oymak TÜED Başkanlar Kurulu’nda alınan diğer kararları da şöyle açıkladı:

Emekliler,harcamalarında yüzde 8 KDV, elektrik, doğalgaz ve su harcamalarında iseortalama yüzde 15 ÖTV vergileri ödemektedir. Vergi iadesi kaldırılmış ve yerinegetirilen ek ödeme oranları olan yüzde 4-5 yetersiz kaldığından, emeklilerimizinüzerindeki vergi yükünün azaltılması için ek ödeme oranları yüzde 8-9’a yükseltilmelidir. Diğer taraftan k katkıpayları, emekli aylıklarını küçülten bir uygulamaya dönüşmüştür. Özelhastanelere, ticari bir işletme olarak bakılmaktadır. Özel hastanelerce talepedilen katkı payları ve yüzde 200’e varan ilave ücret uygulaması, emeklilerimizinödeme gücünü aşmıştır. Sağlık hakkını riske eden ve ek külfet getiren katkıpaylarından emeklilerimiz muaf tutmalıdır.”

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!