Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Bir Ekolojik Turizm Projesi: Çameli Taşevler"

Bir Ekolojik Turizm Projesi: Çameli Taşevler"
Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Taşevler'in bir ekolojik turizm projesi olarak çok başarılı olduğu mesajını verdi. Arslan, Taş Konaklar'ın, 5 yıldızlı otel konforunda tamamen çevreci bir anlayışla inşa edildiğini söyledi.

ÇAMELİ’NİN ŞİRİNLER KÖYÜ KONSEPTİNDE

Başarılı çalışmalarıyla bilinen Denizli'nin Çameli İlçe Belediye Başkanı Cengiz Arslan, yeniden aday oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin aday olduğunu açıkladığı Çameli Belediye Başkan Cengiz Arslan'la, ropörtaj serimizin bu bölümünde, Çameli'de ekolojik turizm çabalarının başarısını anlattı.

 

"TAŞ KONAKLAR ÇEVRECİ ANLAYIŞLA İNŞA EDİLDİ"

Çameli'de ekolojik turizme çok önem verdiniz? Taş Konaklar örnek proje konumunda. Nasıl yapıldı, bize anlatır mısınız?

Çameli'de ekolojik turizmin canlandırılması amacıyla başlatılan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı GEKA tarafından finanse edilen Taş Konaklar Projesi 2018 yılının ilk aylarında hayata geçirildi. Çameli Belediyesi'nin bu örnek projesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çameli Kaymakamlığı ile birlikte ortak bir şekilde yürütüldü. Çameli'de eko-turizmin altyapısının kurulması ve geliştirilmesi projesi olan Taş Konaklar, 5 yıldızlı otel konforunda tamamen çevreci bir anlayışla inşa edildi. Proje kapsamında 10 adet taş ev, ön büro ofisi, restoran ve kafe, Türk hamamı, sauna, güzellik merkezi ve yüzme havuzu yapıldı. 

 

“’BİZİM TAŞ EVLER 7 YILDIZDIR’ DİYORUM”
Proje hakkında açıklama yapan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “İç mekanımız da tamamen huzurlu bir konfor ve bana göre 5 yıldızlı otelden daha lüks bir konsept oluxturduk. Ben 5 yıldızlı otellerde kaldığımda, ‘burası 5 yıldızlıysa bizim taş evler 7 yıldızdır’ diyorum. İçerisini ferah olacak şekilde dizayn ettik. Yapılarımız, taştan ve tamamıyla doğaldır. Kimyasal hiçbir şey yok. Arkadaşlarımız İnegöl’den eskitilmiş mobilyalardan dizayn ettiler. Müşterilerimiz buraya geldiklerinde rahatça kafalarını dinleyebilirler. Taş yapıların özelliği kışın sıcak, yazın da serin olmasıdır. Çok güzel konsepti ayarladığımıza inanıyorum” dedi.


“MEKAN ÇOK RAHAT”
Taş evlerin iç dizaynı hakkında bilgiler paylaşan Başkan Arslan, şunları söyledi: “Yerlerde bulunan dokumalarımız; Çameli Üreten Kadınların el dokumalarıdır. Kök boyalardan ve kendi motiflerimizi yansıtan dokumalardır. Bunları da burada sergiledik. Bayanlarımız dokudukça inşallah onların ticaretini de yapacağız. Mekan çok rahat. Vatandaşlarımızı hiç burada çıkmadan, 5 yıldızlı otel konforunda iç mekan yarattık. Çatıyı da geniş bir çatı olarak yaptık. Rahat yatakta güzel bir uyku olmasını amaçladık. Özellikle yaz aylarında Denizli’de sıcakta uyuyamayan bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Burada bir gece uyusalar, bir haftalık enerjiyi depolarlar diye düşünüyorum.” 
 

“YAZ AYLARINDA TESİSİMİZİN DOĞAL KLİMASI BULUNUYOR”
Taş Evlerin hem yaz hem de kış turizmine katkı sağlayacağının altını çizen Başkan Arslan, “Tesisimizin hem yaz ayağı ve hem de kış ayağı ver. Yaz aylarında tesisimizin doğal kliması bulunuyor. Kış aylarında da kar turizmi yapacağız. Fethiye’ye yakın bir noktadayız ve orada kar yağışı olmuyor. Fethiyeliler, kışın yüksek yerlere akın ediyorlar. Kışın buraya gelecekler ve biz de kış turizmi yapacağız. Karla ilgili festivallerimiz olacak. Çameli’de kar yağışı eksik olmaz. Buraya gelenler aynı zamanda cam kenarında karın yağışını seyredebilecekler. Belediye olarak bizim maksadımız otel işletmeciliği değil, özel teşebbüsün önünü açmaktır. Olunabilirliğini gösterdiğimiz zaman umarım ki büyük yatırımcılara da dikkat çekmiş olacağız. Onlar da yeni yatırımlar yapacaklar. Biz bunu göstermek amacıyla bu tesisi yaptık. Kalkınma Ajansımız da çok büyük destekler verdi” diye konuştu.    


“PROJEMİZİ GEÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Proje ile ilçede bulunan taş ev ustalığın da geliştirilmesini amaçladıklarını söyleyen Başkan Arslan, “Güney Ege Kalkınma Ajansı destekli, yöresel taş mimarisinin canlandırılması ve buna dikkat çekilmesiyle alakalı 2015 yılında yazmış olduğumuz projemizi geçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projede bizi destekleyen Güney Ege Kalkınma Ajansımıza, Sayın Valilerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bölgemizde taş işçiliği bulunuyor. Fethiye’de yapılan taş yapıların hepsinde bir Çameli izi vardır. Tüm mesleklerde olduğu gibi bu meslekte de usta-çırak ilişkisi kalmıyor. Hem ona dikkat çekmek hem de taştan yapılan konakların daha sağlıklı, daha güzel olduğunu göstermek için projemizi ‘Taş Konaklar’ adı altında yaptık” şeklinde ifade etti.


“DIŞARIDAN GELEN KONUKLARIN BİR KISMINI BURADA KONAKLATABİLECEĞİZ”
“Bizim Çameli’deki hedeflerimizden birisi de turizmdir” diyen Başkan Arslan, şöyle devam etti: “Turizmin alternatif doğa sporlarıyla güçlendirilmesidir. Bu konuyla ilgili de her yıl Antalya’daki fuarlara katılıyoruz. Bu yıl Dünya Sağlık Turizm Fuarı’na katıldık. Arkadaşlarımız yaklaşık 60 acentemizle birebir görüşme yaptı. Çok ciddi görüşmelerdi. Görüşmelerimiz kapsamında buraya gelip tesisimizi inceleyen acenteler de var. Onlarla beraber buranın pazarlamasını da yapmış olacağız. Bu sene Dünya Yamaç Paraşütçüleri’nin ön elemesini yapacağız, Uluslararası Bisiklet Şampiyonası’nı yapacağız. Dışarıdan gelen konukların bir kısmını burada konaklatabileceğimiz güzel bir tesis.” 


“MAKSADIMIZ ÇAMELİ’DE TURİZMİ CANLANDIRMAKTIR”
Tesisin kuruluş amacının Çameli’deki yayla turizminin ne kadar önemli olduğunu göstermek olduğuna vurgu yapan Başkan Arslan, “Buradaki tesisimizi gösterdikten sonra yatırımcı firmaları ve kuruluşları Çamelimize davet edeceğiz. Buna benzer tesisler yapmalarını isteyeceğiz. Çünkü Fethiye’ye çok yakın bir noktadayız. Yaklaşık 45 dakikada denize ulaşabiliyorsunuz. Maksadımız Çameli’de turizmi canlandırmaktır. Yaz aylarında serinliğimizi pazarlayacağız” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!