Denizli
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

CHP İşçi Çıkarılıyor Dedi Belediyeden Cevap Gecikmedi

CHP İşçi Çıkarılıyor Dedi Belediyeden Cevap Gecikmedi
CHP İşçi Çıkarılıyor Dedi Belediyeden Cevap Gecikmedi

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Merkezefendi Belediyesinin belediyeye bağlı MERTAŞ şirketinde çalışan 150 işçiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Varlıker, “Hak mı bu Subaşıoğlu?Merkezefendi Belediyesi'nde 15 Ekim tarihine kadar sayısı 150'yi bulacak belediye personeli işten çıkarılmaya başlandı. Her fırsatta ekonomik kriz yok diyen AKP kurmayları bir kez daha gerçeklerle yüzleşmiş ve söyledikleriyle de çelişmiş oldu.Cuma günü Merkezefendi Belediye Meclis toplantısında Subaşıoğlu'na parti grubumuz bu büyük sorunu soracaktır. Ekonomik kriz ve tasarruf nedeniyle iş akdine son verdiği personeli için ne cevap verecek, merak ediyoruz.Böylesine bir krizde bu insanları açlığa terk etmeniz hak mı ? Ayıptır! Yazıklar olsun!.

BİZ ONLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

İşten çıkarılmalar özellikle yeni açılan tesislerdeki temizlik işçilerini, teknisyenleri, kafetarya çalışanlarını, güvenlik görevlilerini ve şoförleri kapsıyor. Ornaz Vadisi, Bereketler Toplantı-Sergi Salonu ve Merkezefendi Kültür Merkezi açılışlarını şova dönüştürüp çok büyük paralar harcayan belediyemiz, ne yazıktır ki içindeki personele sahip çıkamamıştır. O mekanları güzelleştirecek ve o mekanlara anlam katacak emekçilerimizi işten çıkartarak tasarruf yapılmaz. Bu insafsızlıktır. Biz buna duyarsız kalamayız. Hak mı bu, böylesine bir krizde bu insanları açlığa terk etmeniz. Ayıptır! Yazıklar olsun! Subaşıoğlu,  Allah'tan da mı korkmuyorsunuz? Unutulmamalıdır ki 31 Mart 2019 tarihinden sonra bizim belediyecilik anlayışımız ile hepiniz işinizin başına geri döneceksiniz” dedi.

SUBAŞIOĞLU CEVAP VERDİ

CHP’li Varlıker’in açıklamalarına cevap ise Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’ndan geldi. Yazılı bir açıklama yapan Subaşıoğlu, “Bugün basında yer alan ‘Merkezefendi Belediyesi’nde Toplu İşten Çıkarma İddiası’ başlıklı haberler külliyen yalandır. Merkezefendi Belediyesi olarak bünyemizde görevli hiç bir personelimizin işten çıkarılması söz konusu değildir. Ornaz Vadisi, Kır Çiçeği ve Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu gibi MERTAŞ Şirketince işletilen tesislerimizde tarihleri belirlenerek geçici süreyle işe alınan personelimiz süre dolduktan sonra işten ayrılmıştır. Bu durum işe alınan personelimizin de işe başladığı tarihte bilgisi dahilindedir ve kendileriyle süreli bir sözleşme imzalanmaktadır. Dolayısıyla basında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!