Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Başkan Hayla, tepkilere "Arkadaşlar şov peşinde" diyerek yanıt verdi

Başkan Hayla, tepkilere "Arkadaşlar şov peşinde" diyerek yanıt verdi
Denizli'nin Kale ilçesindeki belediye başkanı Erkan Hayla, stadın ve güreş alanının isimlerini değiştirmesiyle ilçede tartışmalara yol açtı.

 31 Mart seçimlerinde CHP'den zaferle çıkan Hayla, stadın adını "Devlet Bahçeli Stadyumu" ve güreş alanının adını "Recep Tayyip Erdoğan Güreş Meydanı" olarak değiştirmişti. Ancak sonradan bu isimleri değiştirerek tepkileri üzerine çekti. Başkan Hayla, tepkilere "Arkadaşlar şov peşinde" diyerek yanıt verdi ve kararının vatandaşların talepleri doğrultusunda alındığını savundu. Kendi döneminde verilen bu isimleri değiştirmesinin siyasi bir karar olduğu yönündeki yorumlara ise karşı çıktı.

Bugün gazeteci Bayram Coşkun'un sorularını yanıtlayan Hayla, kararının siyasi olmadığını, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hareket ettiğini belirtti. Ak Partililerin stadın Bahçeli adını taşıdığı için gitmediğini, MHP'lilerin ise Erdoğan adını taşıdığı için güreş meydanına gitmediğini ifade etti.

Başkan Hayla, "O gün için kim nereye liderin ismini vermiş Allah aşkına? Benim bu isimleri değiştirmemde herhangi bir siyasi kasıt yok. Vatandaşlar bana isim değişikliği konusunda kırgın olduklarını söylediler. Spor tesislerine siyasi isimler koyduğum için vatandaşlar tepki gösterdi. Bir ülkücü Erdoğan’ın adı olduğu için güreş izlemediğini söyledi. Ak Partili bir kardeşim Devlet Bahçeli ismi var diye maç izlemediğini söyledi. Ben de bu bunu değerlendirerek meclis toplantımda olayı anlattım" şeklinde konuştu.


Hayla konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Devlet Bey’in ismini silip Özgür Bey’in ismini yazsaydım; Cumhurbaşkanımızın ismini silip İsmet İnönü Er Meydanı yazsaydım tamam… Bu tepkiler de haklı olurdunuz. Tamamen halka yönelik bir icraat olarak yaptım. Kesinlikle bir siyasi kastım yok. Güreş meydanına Cumhurbaşkanının ismini koyduğumda, o zamanki il başkanı açılışa bile gelmedi. Arayıp tebrik etmedi. Stadyuma Devlet Bey’in ismini verdiğimde hiçbir tane MHP’li kardeşim, ülkücü kardeşim arayıp da başkanım tebrik ediyorum, ülkücü bir genç olarak yetiştiğini burada gösterdin, demedi. Şimdi bakıyorum arkadaşlar şov peşinde. Ben buna şov diyorum, kesinlikle başka bir şey değil. İlçemin değerlerini koydum. O gün koyduğumda tebrik etmeyenler bugün kaldırdığımda niye tepki veriyorlar.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 2
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 5
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!