Denizli
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli, İzmir'e Çift Hatlı Demiryolu İle Bağlanacak

Denizli, İzmir'e Çift Hatlı Demiryolu İle Bağlanacak
Denizli, Tekstil kenti olmakla birlikte bunun yanında birçok turizme de ev sahipliği yapıyor. İhracat kenti olan Denizli'ye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den Müjde geldi. Türkiye’nin önemli bir ihracat kenti olan Denizli’nin limana doğrudan demiryolu ile bağlanması ve Denizli’den geçecek İzmir-Antalya otoyol projeleri için bu güne kadar önemli girişimlerde bulunuldu.

Türkiye’nin önemli ihracat kenti Denizli’nin limana doğrudan bağlantısının demiryolu ile sağlanması için Denizli Sanayici, Tüccar İş Adamları Platformu tarafından uzun süredir bulunulan girişimler meyvelerini vermeye başladı. Son dönemde karşılıklı temasların neticesinde hızlanan projelere bir destek de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den geldi. Bir program için Denizli’ye gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’aDenizli ile ilgili lojistik projelerini anlatan Zeybekci, Bakan Arslan’dan projelerin tamamlanması sözünü aldı.

Geçtiğimiz günlerde PTT A.Ş. Yönetim Koordinasyon Toplantısı için Denizli’de olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a Denizli ile ilgili lojistik projelerini anlatan Zeybekci, Bakan Arslan’dan projelerin tamamlanması sözünü aldı. Aydın – Denizli otoyolu bağlantısı dışında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin üzerinde durduğu iki demiryolu projesi de Denizli sanayisinin yoğun olduğu Bozburun bölgesinde Yük İstasyonu Projesi ve 20 yıldır yatırımcı arayan Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin değerini ikiye katlayacak demiryolu projeleri oldu.

2 SAAT İÇİNDE HAREKET EDECEK 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci , “Aydın-Denizli bağlantısını da kapsayan İzmir’in Antalya’ya bağlanmasını sağlayacak otoyol hayati bir önem taşıyor.  Her şey böyle gitmeyecek. Yakın gelecekte yaklaşık 20-25 milyon turistin yaklaşık olarak 2 saat gibi kısa bir zamanda hareket edebilmesi demek. Son ziyaretimiz olan Roma’nın onlarca kat zenginliği Antalya- İzmir hattında var. Her geçtiğimiz yerde bir antik kent var. Bu bölge kültür, sağlık ve ihracat pazarının olduğu bir coğrafya.Otoyolla ilgili Eylül sonuna kadar diğer prosedürlerde bitmiş olur. Yılsonundan önce net bir adım atılmaya çalışılacak”

 

ASIL ÖNEMLİ OLAN DEMİR YOLUYLA BAĞLANMASI
Bakan Zeybekci, “Antalya, Isparta, Burdur, Denizli, Aydın, İzmir, Uşak, Muğla hattının otoyolla bağlanmasının yanı sıra asıl ekonomik olan demir yoluyla bağlanması. Bu büyük bir avantaj. Örneğin; İzmir limanına, Aydın’dan, Denizli’den, Isparta’dan veya Uşak’tan mermer taşıyacaksanız bu yaklaşık olarak 30 dolar, 1 ton maliyeti varsa, aynı mermerin İzmir limanından Hamburg limanına gitmesi deniz yoluyla 10-12 dolar. Ancak bu mermer demir yoluyla gitmiş olsaydı, otoyolla giden maliyetin 3’te 1’ine tekabül edecekti. Bu çok önemli bir maliyet. Şu anda İzmir- Denizli arasında çift hatlı demir yolu projesinin bütün çalışmaları bitti. En yakın zamanda inşallah uygulanabilirliği olur. Lojistikle ilgili de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Arslan’dan projelerin tamamlanması sözünü aldık ve kendisinin olumlu talimatları oldu”

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!