Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Kılıçdaroğlu, Vatan İçin Oy Kullanın

Kılıçdaroğlu, Vatan İçin Oy Kullanın
Kılıçdaroğlu, Vatan İçin Oy Kullanın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi programa katılmak üzere Denizli'ye geldi. Kılıçdaroğlu, Denizli'nin Bozkurt ilçesinde düzenlenen toplantının ardından Akhan Mahallesi'nde bulunan şehit evini de ziyaret etti.

 Ziyarette Kılıçdaroğlu Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit düşen Doğan Acar'ın ailesiyle bir araya geldi. Ziyaretin ardından kahvehanede vatandaşlarla buluşan Kılıçdaroğlu'na bir vatandaş Ermeni Soykırımını kabul eden Alman parlamentosunda evet oyu kullanan Cem Özdemir ile tasarının ardından görüşüp görüşmediğini sordu. Kılıçdaroğlu, tasarı geçmeden kendisiyle görüştüğünü ancak tasarının geçmesinin ardından Özdemir ile bir daha muhatap olmadığına dikkat çekti. Programına Çardak ile başlayan ardından Bozkurt'ta toplantıda konuşarak devam eden Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Düşünerek sandığa gideceğiz. Bizim önümüze neyi koyuyorlar ve biz neye 'Evet' diyeceğiz, 'Hayır' diyeceksek neye 'Hayır' diyeceğiz. Bu bir siyasi parti toplantısı değil, hepimizi ilgilendiriyor. Bakkalı da, esnafı da, sanayiciyi de, çiftçiyi de, köylüyü de hepimizi ilgilendiriyor. Biz burada tercihimizi koyarken 'Evet' ya da 'Hayır' derken düşünerek oy kullanmalıyız. Vatanımızı, bayrağımızı, çocuklarımızı, torunlarımızı, adaleti, hakkı ve hukuku düşüneceğiz ona göre 'Evet' ya da 'Hayır' diyeceğiz" dedi.

VATANDAŞA EK YÜK

Yeni değişiklikle milletvekili sayısının 600'e çıkarılacağının da altını çizen Kılıçdaroğlu, bunun ekonomiye 187 trilyonluk ek yük getireceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, yeni anayasa değişikliğiyle her şeyin tek adama geçtiğini iddia ederek, şunları söyledi: "Öyle yetkiler veriliyor ki devletin yapısı ve işleyişiyle ilgili yetki tek adama veriliyor. Bu ne demektir biliyor musunuz? Bir adamı kandırırsanız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni 24 saatte en geç ele geçirirsiniz. 24 saat değişim biraz hazırlık zamanı gerekiyor da onun için diyorum 24 saati.

Ne diyorlardı, 'FETÖ terör örgütü devlete sızdı 30-35 yılda paralel devlet kurdu.' Şimdi 30-35 yıl beklemenize gerek yok, bir kişiyi ikna edeceksiniz devleti 24 saatte ele geçireceksiniz. Ben ısrarla diyorum, bu bir parti meselesi değildir. Biz sandığa gidelim parti iktidara gelsin ya da gelmesin bunu yapmıyoruz. Bu bir memleket, vatan, bayrak, geleceğimizin meselesi. Bunun Cumhurbaşkanıyla yada başka bir partinin genel başkanıyla ilgisi yoktur, hepimiz faniyiz devlet olan bakidir. Devletin altındaki halı çekiliyor, devletin hiç bir freni kalmıyor."

ÜLKÜCÜLERE SESLENDİ

 Ülkücülere de seslenen Kılıçdaroğlu, 80 milyonun milliyetçi ve vatanını sevdiğini aktararak, herkesin tercihine saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği için 'Hayır' diyen kişilere "terörist" denildiği zaman eli silahlı dağda gezen kişinin aklandığını savundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!