Denizli
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Laodikya Antik Kenti’nde Esat Sivri İçin Gözyaşları Sel Oldu

Laodikya Antik Kenti’nde Esat Sivri İçin Gözyaşları Sel Oldu
86 yaşında aramızdan ayrılan Denizli ve Türk tekstil dünyasını adını altın harflerle yazdıran duayen isim Esat Sivri için Laodikya Antik Kenti’nde cenaze töreni düzenlendi. Törende Laodikya kazı ekibi ve Sivri’nin yakınları gözyaşları döktü.  

2 gün önce tatil için gittiği Aydın Didim ilçesinde mide kanaması sonucu hayatını kaybeden Esat Sivri için Denizli’de cenaze töreni düzenleniyor. İlk tören Laodikya Antik Kenti’nde yapıldı. Sivri’yi kazı heyeti yalnız bırakmazken Törende konuşan Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı, PAÜ Arkeoloji Enstitüsü Müdürü, Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, törenin neden Loadikya kentinde yapıldığını söyledi. 

Prof. Şimşek, şunları kaydetti: "Şu an bu kazı senin için durdu. Tüm kazı ekibi şu an seninle. Laodikya aşkı 2001 yılında başladı onun için ve kısa sürede sevdaya dönüştü. Sabahları saat 6'da bizimle gelirdi. Huzur bulduğunu söylerdi hep şu anda son kez geldiği ve huzur bulduğu bu kentte. Kuzey Kutsal Agora'ya giderken, 'Ben huzur parka gidiyorum hoca.' derdi.

Laodikya'nın en kötü gününde hep o vardı. Ekibe hep, 'Kızlarım, çocuklarım' diye hitap ederdin. Şimdi biz senin huzurunda çocukların olarak saygıyla eğiliyoruz. Laodikya seni uğurluyor. Üzüntümüz tarif edilemez. Artık sabahları gelemeyeceksin. Şimdi sıra Laodikya olarak bizde, biz seni ziyaret edeceğiz. Sen Laodikya'yı hep yaşadın ve yaşattın. Laodikya da seni hep yaşayıp ve yaşatacak. Laodikya seni hiç unutmayacak. Biz de seni Laodikya olarak çok özleyeceğiz. Mekanın cennet olsun."

Esat Sivri’nin kızı Berrin Sivri’de tören alanında gözyaşlarını tutamadı. Ağlayarak“Buraya binlerce insanı getirip gezdirdi ve altında neler olduğunu tek tek anlattı. Sonra herkesten para toplanıldı ve burası ayağı kalktı. ‘Burayı yabancılara kazdırtmam kendi üniversitem kazacak’ dedi. Hepsini yaptı, mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de bir Denizlili olarak antik kentin bu noktaya gelişini fişekleyen kişinin Esat Sivri olduğuna işaret ederek, "Adeta dilencilik yaptın, kapı kapı dolaştın. Buranın bu seviyeye gelmesinin en büyük sebebi sensin. Seni unutmayacağım ama Laodikya ile de unutmayacağız. Allah rahmet eylesin, nur içinde yat." diye konuştu.
Antik kentte yapılan duanın ardından helallik için Çamlaraltı Mahallesi'ndeki evine götürülen Sivri'nin cenazesi, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisi'nde öğlen kılınacak namazın ardından Asri Mezarlıkta toprağa verilecek. 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!