Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Soğuk hava Denizli'ye iyi geldi

Soğuk hava Denizli'ye iyi geldi
Soğuk hava Denizli'ye iyi geldi

Geçen yılı kabus dolu geçiren Denizli turizmi 2017’ye yüzde 90’lara varan doluluk oranları ile açtı. Yurt genelinde etkili olan soğuk hava en çok Denizli’yi sevindirdi.

Sahip olduğu termal zenginliğiyle kış turizminde önemli yere sahip olan Denizli turizmciler, kış mevsiminde de termal tesisleriyle turizmde "sıcak" günler yaşıyor. Geçen yıl Rusya kaynaklı krizle çok zor günler geçiren Denizli turizmi, hem bu krizin aşılması hem de soğuk havalar nedeniyle adeta dolu dolu günler geçiriyor. Yılbaşını yüzde 100 dolulukla kapatan Denizli otelleri, yaklaşan sömestr öncesi de rezervasyon patlaması yaşıyor. Uzun sömestr tatilinde otellerdeki doluluk oranının yüzde 90’ı bulması bekleniyor.

BOZDAĞ ÇEŞİTLİLİK İÇİNÇOK ÖNEMLİ

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, yaz aylarını sıkıntılı geçiren Denizli için soğuk havanın adeta bir nimet olduğunu söyledi. Denizli’nin her yönüyle avantajlı bir turizm merkezi olduğuna dikkat çeken Şen, “Bizim en büyük avantajımız buz gibi havalarda 36 derece sıcak suda keyif yapabilmenin avantajıdır. Bunun yanında Ege Bölgesi’nin tek kayak merkezi bize 70-80 kilometre uzaklıkta. Bozdağ Kayak Merkezi, bizim için çok önemli. Denizli’nin kış turizmi için Pamukkale’nin yanında çok özel bir artı katacak merkezlerden birisidir” dedi.

YÜZDE 90 DOLULUK BEKLENİYOR

Denizli otellerinin yılbaşını yüzde 100 dolulukla geçirdiğini aktaran Şen, “Bu bizim için çok önemli. Kötü geçen bir yılın ardından yeni yıla dolulukla girmek ve buna devam ettirmek 2017 için bizim umutlarımızı daha da yeşertmektedir. Soğuk hava bazıları için sorun ama bizim için nimet. Soğuk havada termal keyfi yaşamak isteyen yerli turistler ilimize akın ediyor. Şimdilerde doluluk oranları iyi. Bu rakamın 20 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatilinde yüzde 90’lara ulaşması bekleniyor. Bu beklentimizin nedeni ise bu aralar otellerdeki rezervasyon patlamasıdır. Gerçekten otellerimiz kış aylarını dolu dolu geçirecek. Biraz önce dediğim gibi biz çok avantajlı bir iliz. Bölgemize çevre iller başta olmak üzere pek çok yerli turist geliyor. Bunların alışveriş ihtiyacı için devreye ise tekstilimiz devreye giriyor” diye konuştu.

 

PAMUKKALE YERELDE KALMALI

2017 için umutlu olduklarını ifade eden Şen, “2016 zor geçen bir yıl oldu. Şimdiden Denizli’de güzel bir yıla başladık. Bunun yıl boyu sürmesini bekliyoruz. Bunun yanında bilindiği gibi Pamukkale ve Laodikya’nın işletmesi yine 1 yıllığına İstanbul merkezli bir firmaya verildi. Biz bunun yerelde kalması için çok mücadele ettik ama bir yerleri aşamıyoruz. Bu şirket buraları 1 yıllığına işletecek ama Eylül-Ekim gibi 10 yıllık bir ihale daha yapılacak. Biz bunu pek tasvip etmiyoruz. Bunun için Pamukkale ve Loadikya’nın işletme hakkının yerelde ihale edilmesini ve belediyelerin buraları için işletme hakkını elde etmesini istiyoruz” dedi.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!