Denizli
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Tecavüzcüyle Evlendirme Yasasına HAYIR!

Tecavüzcüyle Evlendirme Yasasına HAYIR!
Sivil Toplum Örgütleri, tecavüzcüyle evlendirilme yasa önergesine tepki gösterdi.

Denizli Barosu Hizmet Binası önünde bir araya gelen sivil toplum örgütleri temsilcileri TBMM Genel Kuruluna verilen tecavüzcüyle evlendirilme yasa önergesine tepki gösterdi.

Denizli Barosu, Türk Eğitim Vakfı Türk Kadınlar Birliği Denizli Şubesi, Kadın Haklarını Koruma Derenği Denizli Şubesi, Denizli Kadın Platformu, Denizli Soroptimist Kulübü, Denizli Koruyucu Aile Derneği, TOSYÖ; Çağdaş Yaşamı Desteklemi Derneği, GİKAD, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri, Çınar Lions Kulübü ile Cumhuriyet Kadınları Derneği temsilcileri adına basın açıklamasını Denizli Barosu Kadın ve Çocuk Komisyonu Başkanı Avukat Özge Abalay yaptı.

“BU ÖNERGE SUÇA ORTAKLIKTIR”
Abalay, çocuklar için bir olalım çağrısında bulunarak, “Bir çocuk dahi istismara uğradığında tüm düzen yerinden oynamalıdır, çocukları korumak toplumun görevidir, sorumluluğudur. Tecavüz ve çocuk istismarı bir ilişki biçimi değildir. Rıza inşası, çocuğun kandırılması, zorlanması vardır. Bu suça meşrulaştırmaya çalışanlar, suçu suçluyu övenler-teşvik edenler, suçu doğru göstermeye and içmiş olanlar, yani türlü bahanelerle failleri korumaya çalışanlar da bu suça ortaktır. Çocukların çaresizliğinden faydalanmaya çalışanları, çocukluğu yok etmeye çalışanları durduracağız” dedi. 

"11 YIL ÖNCESİNE DÖNMENİN ANLAMI YOK"
Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Baro Başkanı Müjdat İlhan ise Denizli milletvekilleri aracılığı ile konuyu meclise taşımayı planladıklarını vurguladı. İlhan, Anayasa’nın 41’inci maddesini hatırlatarak, “Bu konuyu ayrı ayrı irdelemeye gerek yok. Mevcut Anayasamızın 41’nci maddesi bunu gayet açık, net tanımlıyor. Devletin çocukların tamamını istismar ve şiddetten korumak için gerekli tüm önlemleri alır hükmü var. Bu Anayasa hala yürürlükte ve 41’nci maddesi gereği devlet  bütün kurum ve kuruluşları ile bunu sağlamak zorundadır. Kaldıki 2011’in Eylül ayında imzalamış olduğumuz Avrupa Konseyinin Çocuk İstismarı ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesine yönelik sözleşmenin tarafıyız. Bu da 21 Eylül 2011 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin Resmi Gazetesi’nde yayınladı hale yürürlükte.  Orda da  her türlü önlemin alınacağı yönünde yasa koyucu irade imzasıyla tasdik etmiştir. 2005 yılında istismar ile evlendirilmesine yönelik çağdışı hüküm ortadan kaldırılmıştı. Tekrar 11 yıl öncesine dönme konusunda verilen önergenin vekiller tarafından kabul edilmeyeceği inancımızı koruyoruz. Bizde bütün STK’lar gibi  gibi elimizden geleni yapmayı devam edeceğiz. Bu önergenin imzacı vekiller tarafından bizzat çekileceği yönündeki inancımız sürüyor” diye konuştu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!