Denizli
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Alev Alatlı hayatını kaybetti

Alev Alatlı hayatını kaybetti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ünlü yazar Alev Alatlı'nın vefat ettiğini duyurdu. 79 yaşındaki Alatlı, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti.

Türkiye'nin önde gelen yazarlarından Alev Alatlı, 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Alatlı'nın vefatını duyurarak, bir süredir tedavi altında olduğunu ifade etti.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Alatlı'nın vefatına ilişkin şu sözlere yer verdi: "ALEV HANIMI KAYBETTİK. Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, “Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz.” demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım. Alev Alatlı, fikir ve sanat hayatımızın büyük isimlerindendi. 2014 yılında edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü başta olmak üzere, pek çok ödülle onurlandırılmıştı. Hepimizin başı sağ olsun."

Alatlı, edebiyat dünyasında ve toplumda etkili bir isim olarak tanınıyor ve 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü dahil birçok ödülle ödüllendirilmişti. Yazarın vefatı Türkiye'de edebiyat ve kültür camiasında derin bir üzüntü yarattı.

Ünlü yazar Alev Alatlı, uzun bir süredir devam eden rahatsızlığına yenik düşerek yaşamını yitirdi. Alatlı, "Yaseminler Tüter mi, Hâlâ?", "İşkenceci", "O.K Musti Türkiye Tamamdır", "Schrödinger'in Kedisi" gibi birçok esere imza atmıştı.

1986 yılında Filistin davasına yaptığı katkılardan dolayı Tunus'ta sürgünde bulunan Yaser Arafat tarafından "Özgürlük Madalyası" ile onurlandırılan usta yazar, geçen yıl verdiği bir röportajda, "Çok şanslı bir insan olarak kendimi konumlandırırım. Bu şans önce bir asker kızı olarak başlar. Her zaman bir kısıtlı bütçe halinde hareket etmek zorunda olan bir ailenin çocuğu olmak önemli, memur çocuğu olarak devamlı olarak tayin edilirseniz, çok görüyorsunuz Türkiye'yi. Bu benim en büyük şansımdır. Özellikle Türkiye'nin doğusunda yaşamak, okula gitmek, oradaki sıkıntıları görmek büyük şanstı." ifadelerini kullanmıştı.

Alev Alatlı, edebiyat kariyerindeki başarıları ve Filistin davasına katkılarıyla tanınan bir isim olarak anılmaya devam edecek. 79 yaşında hayatını kaybeden Alatlı'nın ölümü, Türkiye kültür ve sanat dünyasında derin bir üzüntüye neden oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!