Denizli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

Yurt dışındaki bir ülkeyi, çeşitli nedenlerle ziyaret etmek isteyen kişiler eğer gitmek istedikleri ülke talep ediyorsa vize almak zorundadır. Vize bir nevi ilgili ülkeye giriş izni olarak tanımlanabilir. Alınması gereken vize türü seyahat amacına göre değişiklik gösterebilir. Vize alma sürecinde aksaklık yaşanması ya da vize başvurusunun olumsuz sonuçlanması seyahat planlarında aksamalara neden olabilir. Bu tür sorunlar yaşanmaması için Almanya vizesi ve Amerika vizesi başta olmak üzere tüm vize başvurularınızı Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla gerçekleştirerek vize alma sürecinizin hızlı, kolay ve konforlu bir şekilde tamamlanması ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.


Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Almanya vizesi, Amerika vizesi ve diğer ülke vizelerinin sonuçlanması ile ilgili belirlenmiş süreler bulunmakla birlikte bazı durumlarda vize başvurusu onay sürecinin uzaması söz konusu olabilir. Eğer vize başvurusu dönemsel olarak yoğun tarihlere ya da resmi tarihlere denk geldiyse veya başvuru sahibinden ek evrak talep edilmesi söz konusu olduysa vize başvurusu değerlendirme süreci uzayabilir. Almanya vizesinin kaç günde çıkacağı başvuru yapılan vize türüne göre de değişiklik gösterebilir.

Normal şartlar altında Almanya Schengen vize başvurusu, başvuru yapıldıktan sonraki 3 ila 15 gün içinde sonuçlanır. Almanya ulusal vize başvurusu sonuçlanma süresi daha uzundur. Evrakların doğru ve eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi halinde başvurunun sonuçlanması, başvuru yapıldıktan sonra 3 ay sürebilir.

Ölüm, cenaze gibi acil bir durum nedeniyle Almanya vizesi alınmak istenildiği takdirde Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçilerek durumun aciliyetini kanıtlar nitelikteki, 15 gün içindea alınmış belge ibraz edilmelidir.

Almanya Schengen Vizesi Olanlar Diğer Ülkelere de Girebilir mi?
Almanya Schengen vizesi alan kişiler, çok giriş-çıkışlı vizeye sahip oldukları takdirde 26 Schengen ülkesine giriş çıkış yapma hakkına sahiptirler. Diğer yandan giriş yapılmak istenilen ülkenin gümrük kapı görevlileri şüpheli bir durum tespit ederlerse ülkeye giriş talebini reddedebilirler.

Almanya Vize Türleri Nelerdir?
Almanya vizesi almak isteyen kişinin geçerli bir pasaporta sahip olması temel şarttır. Daha sonra Almanya’yı neden ziyaret etmek istediğini belirlemelidir. Seyahat amacı belirlendikten sonra uygun Almanya vizesi için başvuruda bulunulabilir.

Seyahat amacına göre; turistik, ticari, eğitim, aile-arkadaş başta olmak üzere çeşitli Almanya vizesi türleri vardır. Başvuruda bulunulacak olan vize türüne göre, ortak evrak listesi dışında hazırlanması gereken farklı evrak türleri de vardır. Mesleki duruma göre hazırlanması gereken evraklar Almanya vizesi başvuru sahibinin özel sektör çalışanı, işveren, ev hanımı, memur, öğrenci, esnaf, serbest meslek sahibi ya da çalışmayan bir kişi olmasına göre değişiklik gösterebilir.

Almanya’yı seyahat etmek isteyen kişi yapmak istediği seyahatin amacına göre başvuruda bulunacağı Almanya vizesi türünü belirler ve ilgili evrakları Vize Başvuru Merkezi tarafından belirtilen sırada ve şekilde hazırlar. Almanya vizesi başvurusu sürecinin olumlu bir şekilde sonuçlanması için evraklar doğru ve eksiksiz ibraz edilmelidir. Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş bir başvuru merkezi olan Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla başvuruların gerçekleştirilmesi sürecin hızlı ve doğru bir şekilde ilerlemesini, olası hataların ortadan kaldırılmasını sağlar. Vize Başvuru Merkezi Almanya vizesi ile ilgili soruların yanıtlanması, evrak takibinin gerçekleştirilmesi, Almanya vizesi başvuru formunun doldurulması, vize başvurusunun sonuçlanma süreci gibi her bir aşamada deneyimli kadrosuyla destek olarak zaman kaybı yaşanmasını önler.

Almanya vizesi kısa süreli ve uzun süreli vize olarak ikiye ayrılır. Almanya seyahatinin süresi 90 günden uzun olacaksa Almanya uzun süreli vize yani Ulusal Vize(D tipi vize) alınması gerekir. Çalışma, staj, uzun süreli eğitim ve sağlık nedenleriyle Almanya’yı ziyaret edecek kişiler bu vizeye başvurmalıdır. Almanya D tipi vizesinin; aile birleşimi vizesi, çalışma vizesi, eğitim vizesi ve Erasmus vizesi gibi türleri vardır.

Almanya C tipi vize olarak da anılan Schengen vizesi Almanya seyahatinin 90 günden az olacağı durumlarda başvurulması gereken bir vize türüdür. Almanya kısa süreli vizenin de turistik vize, ticari vize, aile ve arkadaş ziyareti vizesi, transit vize, dil okulu vizesi, şoför vizesi ve öğrenci gezileri vizesi gibi türleri vardır.

Almanya Vize Başvurusu Bölge Ayrımı
Almanya İstanbul Başkonsolosluğu’nun yetki alanı dışında kalan bir şehirde ikamet eden ancak çalıştığınız kurum yetki alanındaki şehirlerden birindeyse başvuruda bulunmak için iş yerinden görev yeri belgesi ve başvuru sahibine ait adresin belirtildiği elektrik, su, doğalgaz faturası ibraz edilmesi gerekir.

Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Yalova, Bilecik, Bolu, Kırklareli, İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Eskişehir Almanya İstanbul Başkonsolosluğu’nun;

Kütahya, İzmir, Aydın, Denizli, Burdur, Antalya, Manisa, Uşak, Afyon, Muğla ve Antalya Almanya İzmir Başkonsolosluğu’nun;

Ankara, Artvin, Iğdır, Nevşehir, Konya, Karaman, Adana, Bayburt, Tunceli, Elazığ, Mardin, Adıyaman, Kilis, Kahramanmaraş, Hatay, Ordu, Bitlis, Hakkari, Tokat, Samsun, Çorum, Kastamonu, Zonguldak, Kırıkkale, Şırnak, Trabzon, Ardahan, Kars, Ağrı, Aksaray, Niğde, Mersin, Erzurum, Erzincan, Bingöl, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Giresun, Muş, Van, Gümüşhane, Amasya, Sinop, Çankırı, Bartın, Karabük, Kırşehir ve Rize Almanya Ankara Başkonsolosluğu’nun yetki alanı içindedir.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!