Denizli
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

AŞÇI ANNE’NİN 8 AYLIK BEBEK EK GIDA ÜRÜNLERİ

AŞÇI ANNE’NİN 8 AYLIK BEBEK EK GIDA ÜRÜNLERİ
​​​​​​​Bebekler 6. aylarındayken ek gıdalara geçiş yapabilirler. 8 aydan sonraki bebeklerde ise emekleme, kendi başına oturma ve ilk adımlarını atmaya başlama gibi gelişimlerin yanında yeme becerilerinin de gelişmeye başladığı gözlemlenir.

Bebekler 6. aylarındayken ek gıdalara geçiş yapabilirler. 8 aydan sonraki bebeklerde ise emekleme, kendi başına oturma ve ilk adımlarını atmaya başlama gibi gelişimlerin yanında yeme becerilerinin de gelişmeye başladığı gözlemlenir. Bu nedenle 8 aydan büyük bebeklerin ek gıdaları genişletilmelidir. Amabebek ek gıdaları titizlikle seçilmelidir. Çünkü bebekler anne sütüyle beslenmeye alışmış durumdadırlar ve dolayısıyla anne sütü dışında tükettikleri gıdalar bebeklerin sindirim sisteminde kabızlık, ishal gibi sorunlara yol açabilir.

8 aylık bebeklerde kas gelişimi henüz yetersiz olduğu için çatal ve kaşık kullanmak onlar için zordur ve gıdaları elleriyle yeme eğilimi içindedirler. Merak duyguları ve keşfetme arzuları bu dönemde çok gelişen bebekler yiyeceği besinleri elleriyle hissedip koklayarak ne olduklarını anlamaya çalışırlar ve gıdaların tatlarını da seçmeye başlarlar. Bu da damak zevklerinin de oluştuğunun bir göstergesidir. Yani 8 ay ve daha büyük bebeklere hem lezzetli hem de güzel kokan besinler verilmelidir. Ama buradaki en önemli nokta bebeğin sağlıklı beslenmesi ve yiyecekleri kolay sindirmesidir. Bunun için 8 aylık bebeğinize hem seveceği hem de sağlıklı gıdaları vermelisiniz.

 

8 AYLIK BEBEKLER HANGİ EK GIDALARI TÜKETEBİLİR?

Çiğneme becerisi gelişmiş olan 8 aylık bebeğiniz artık kuru baklagilleri tüketebilecektir. Baklagiller yüksek protein ve lif içeriğinin yanı sıra bebeğinizin ihtiyaç duyduğu folik asit, potasyum, magnezyum ve A, B, C, D vitaminlerini içerirler. Bunun için bebeğinize Aşçı Anne’nin 500 gramlık kuru fasulye ve nohut paketlerinden edinebilirsiniz. Kabızlığa yatkın bebekler için, bitkisel protein oranı en yüksek baklagillerden olan yeşil mercimek vebebeğinizinA, D, B12 vitamin ihtiyacına cevap veren kırmızı mercimek paketlenmiş halde Aşçı Anne’de.

8 aylık bebeğe ek gıda verilirken mutlaka kullanmanız gereken ürünlerden biri de bebek tarhanası olmalıdır. Çok sağlıklı bir ürün olan bebek tarhanası, Aşçı Anne tarafından bebeklere özel yapılır. Bebeğinizin keyifle yiyeceği farklı lezzetlerden oluşan ıspanaklı bebek tarhanası, pancarlı bebek tarhanası, havuçlu bebektarhanası gibi ürünlerin yanında siyez unlu bebektarhanası ve süt alerjik bebek tarhanası ile kara buğdaylı glütensiz tarhana çeşitlerini de Aşçı Anne’den edinebilirsiniz.

Bebek ek gıdaları arasında makarnalar da önemli bir yer tutmakta. Sade makarnalar yerine birçok farklı vitamin içeren Aşçı Anne balkabaklı makarna, havuçlu makarna, ıspanaklımakarna, pancarlı makarna, kerevizli makarna ve kapya biberli makarna, siyezli makarna çeşitlerini de bebeğinize güvenle yedirebilirsiniz.

Bebek ek gıda ürünleri tamamen doğal ve katkısız olmalı, tuz ile şeker içermemelidir. Aşçı Anne bu bilinçle tuzsuz kapya biber salçası, vücut direncini artıran üzüm pekmezi ve elmalı tahinli bal kabağı püresi gibi bebeklerin keyifle yiyebileceği katkısız ürünleri özel olarak hazırlıyor. Bebeklere özel birçok farklı gıdayı bulabileceğiniz Aşçı Anne ayrıca internet sayfasında ve you tube kanalında8 aylık bebek ek gıda tarifleride veriyor.

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!