Denizli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Aydın-Denizli otoyolu köylüleri mahkemelik etti

Aydın-Denizli otoyolu köylüleri mahkemelik etti
Aydın-Denizli otoyolunun ikinci etap çalışmaları sürerken, bazı bölgelerde kamulaştırma kaynaklı sorunlar devam ediyor. Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Şahnalı Mahallesi de o mahallelerden birisi. Şahnalı Mahallesi Muhtarı Metin Solak, otoyolunun bir bölümünün köyün içinden geçmesiyle bazı evlerin yıkıldığını, otoyolu yapan şirketin yıkılan evler için 2021 yılında çok cüzi paralar verdiğini bir daha da para bir köylüye hakları olan parayı ödemediğini söyledi.,

Aydın-Denizli Otoyolunun bir bölümü tamamlanıp hizmete açılırken, Aydın Efeler ilçesi Sahnalı Mahallesi sakinleri kamulaştırma sorunları birçok köylünün Karayolları ile mahkemelik olmasına neden oldu. Şahnalı sakinleri yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyorlar. Şahnalı Mahallesi Muhtarı Metin Solak, otoyolunun bir bölümünün köyün içinden geçmesiyle bazı evlerin yıkıldığını, otoyolu yapan şirketin yıkılan evler için 2021 yılında çok cüzi paralar verdiğini bir daha da para bir köylüye hakları olan parayı ödemediğini söyledi.

Yeni Söke Gazetesinden Muzaffer Yavaşoğlu’nun haberine göre Muhtar Solak, "Evleri yıkılan vatandaşlar mağdur oldu, verilen parayla ev yapamadılar, bazıları Aydın'a göçmek zorunda kaldı. Biz bu mağduriyetin giderilmesini yıkılan evlerin hakkı neyse onun ödenmesini istiyoruz. Ayıca köyümüzün girişine bir 50-60 metre köprü yapıldı. Geceleri tek bir ışık yok. Kadınlarımız gençlerimiz gece işten gelirken bu yoldan geçmeye ödleri kopuyor. Ben bu sorunu şirkete ilettim. Karayolları Bölge Müdürlüğüne yazı yolladım. Sonuç olumsuz, AYDEM'e yazdım yine sonuç alamadım. Herkes tamam diyor, kimse kılını kıpırdatmıyor" dedi.

SADECE 200 BİN TL PARA VERDİLER

Halil Özer isimli köylü de de yaptığı açıklamada, yol geçtiğinden beri mağdur olduklarını söyledi. 750 Metrekare yer olduğunu burayı boşatmak için şirketin 3 yıl önce 200 bin TL avans verdiğini söyleyen Özer, “Evleri terk ettik, kiraya girenler oldu. Şirket daha sonra vereceğini vaat ettiği parayı da vermedi. Biz mahkemeye vereceğimiz onlar bizi mahkemeye veriyor. Aydın-Denizli otoyolu iyi güzeli modern de bizim çektiğimiz çileler ne olacak. Şirketten gelenler kendi menfaatleri için geliyor. Benim evimi gece boşaltırdılar Evini yıkacağım diye kepçe gönderdiler. Tehdit ettiler. Kamulaştırma bedel tespit davası açıldı. 3-4 duruşmaya karayollarının avukatı bir kez olsun gelmedi. En son 22 Aralık'ta yapılan mahkemede benim boşalttığım ev için 580 bin TL daha ödeme çıktı. Yani alacak olduğum para 780 bin TL oldu. Sonra yapılan keşifte arsam tarlaya dönüştürüldü. Alacağım para yarı yarıya düşürüldü. 350 bin lira paraya düştü" dedi.

Köyde yaşayan Mehmet Bilgen de kendisinin de karayolları ile davalık olduğunu belirtti. Birçok köylünün arsasının kamulaştırdığını kaydeden Bilgen, 3 yıldan beri, hiç sorunun çözülmediğini, karayollarının köylünün birçoğunu mahkemeye verdiğini dile getirdi. Bilgen, Aydın-Denizli otoyolu için köyden 500-600 dönüm yerin heba olduğunu, köye takılan kamerayı bile kamyonların zarar verdiği halde bu zararın da giderilmediğini kaydetti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!