Denizli
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Aydoğan, ‘İl Milli Eğitim Müdürlüğü neden şeffaf değil?’

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün norm fazlası öğretmen atamaları için verilerin kendileriyle paylaşılmadığını açıkladı. Aydoğan, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün şeffaf olmadığına dikkat çeken Aydoğan, “Milli Eğitim Müdürlüğü gerek öğretmenlerimizin gerekse hizmetli, memur ve şef düzeyindeki idari personellerimizin atamalarında uzun yıllardır şeffaflıktan uzak bir yol izlemektedir” dedi.

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün norm fazlası öğretmen atamaları için verilerin kendileriyle paylaşılmadığını açıkladı. Yazılı açıklama yapan Aydoğan, “Milli Eğitim Müdürlüğü gerek öğretmenlerimizin gerekse hizmetli, memur ve şef düzeyindeki idari personellerimizin atamalarında uzun yıllardır şeffaflıktan uzak bir yol izlemektedir. Bu durum haksızlıklara yol açmakta, birçok eğitim emekçisi arkadaşımız mağdur olmaktadır. Şu anda takvimi yayınlanan Norm Kadro İhtiyaç Fazlası öğretmenlerin Yer Değiştirme sürecinde yine belirsizlikler yer almaktadır.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullarımızda alan/branş dalında ihtiyaç duyulan kadroları yayınladı. Ancak hangi okulda hangi alanlarda kaç kişi norm fazlası olduğuna ilişkin bir veri yayınlamadı. Oysa bu bilgiler İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün elinde var. Bunların yayınlanması, atama tercihinde bulunacak ya da tercih yapmayacak arkadaşlarımız için daha sağlıklı bir veri oluşturacak, tercih konusundaki belirsizliği büyük ölçüde çözecektir. A okulunda 2 kişi Beden Eğitimi, 1 kişi Coğrafya norm fazlası, B okulunda 1 kişi Matematik, 1 kişi İngilizce norm fazlası,  C Okulunda 2 kişi Sınıf Öğretmeni norm fazlası olarak yayınlansa kime ne zararı olacak. İlçe ilçe bu bilgiler paylaşılabilir. Eğitim emekçisi arkadaşlarımız önlerini görerek daha sağlıklı bir plan yaparlar.

“MEVZUATTA YERİ YOKMUŞ!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ısrarla bu bilgileri paylaşmamaktadır. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda atamalardan da sorumlu olan Sayın Ragıp Çelik, mevzuatta yeri olmadığı gerekçesiyle, çeşitli gerekçeler öne sürerek bu bilgileri paylaşamayacaklarını ifade etmiştir. Eğitim İş olarak bu keyfiliğin ve hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız. Bu bilgiler mahrem bilgiler değildir. Eğitim emekçilerimizle bir an önce paylaşılmalı, mağduriyet oluşturulmamalıdır” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!