Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Başkan Çavuşoğlu Lozan, Türk Devletinin En Önemli Diplomatik Zaferidir

Başkan Çavuşoğlu Lozan, Türk Devletinin En Önemli Diplomatik Zaferidir
Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu 24 Temmuz Basın Bayramı ve Lozan Barış Antlaşmasının yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

1908’de 24 Temmuz günü Türk Basınında sansürün kaldırılmasının yıldönümünün basın bayramı olarak kutlandığını hatırlatan Bülent Nuri Çavuşoğlu, “2020 yılında hala onlarca basın mensubumuz çeşitli bahanelerle cezaevinde. Dünyada tutuklu gazeteciler sıralamasında ilk sıralarda yer alıyoruz. Biz CHP olarak denetim görevini yerine getiren gazetecilerin yaptıkları haberlerden dolayı ceza almalarına karşıyız. Gazeteci gördüğü eksiklikleri millete anlatmakla yükümlüdür. Görevini yaptığı için cezalandırılamaz. Özellikle korona salgını sürecinde, büyük bir özveri, toplumsal duyarlılık ve etik değerlere bağlılıkla görevlerini yerine getiren çok kıymetli basın mensuplarımızın “ 24 Temmuz Basın Bayram”’ını en işten duygularımızla kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyoruz. Tutuklu gazetecilerimizin özgürlüklerine kavuşmaları adına tüm Devlet  ve Hükümet yetkililerini göreve davet ediyoruz. Demokratik,  şeffaf ve açık toplum olmanın en önemli şartlarından biride özgür ve tarafsız basındır. Düşünceyi yasaklayarak, basını tutsak ederek, özgür iradeden, ileri demokrasiden söz edemezsiniz. Kitapları yasaklayarak, yok ederek demokrasiden söz edemezsiniz. Türkiye’deki basın kuruluşları zaman zaman 24 Temmuz 1908 öncesini hatırlatan dönemlerden geçtiler. Bu gün düşünceyi tutsak ettiklerini sana zihniyet unutmamalıdır ki; 24 Temmuz önemini hiç kaybetmedi. Hiçbir zamanda kaybetmeyecektir" dedi.

Lozan Antlaşması'nın imzalanmasının 97. yıldönümü nedeniyle de bir açıklama yapan Çavuşoğlu, "Lozan, genç Türk Devletinin en önemli diplomatik zaferidir. Türk ulusu, bağımsızlık konusunda kararlı olduğunu, bu antlaşmayla tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. 3.5 yıl süren zorlu kurtuluş savaşı sonunda kazanılan zafer Lozan ile taçlanmıştır.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi, ‘Türk Mileti aleyhine, yüzyıllardan beri hazırlanmış ve sevr antlaşması ile tamamlandığı sanılmış büyük bir suikastın çöküşünü bildirir bir belgedir. Osmanlı devrine ait tarihte benzeri görülmemiş bir siyasi zafer eseridir!” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!