Denizli
14 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Bir ilçeye doğalgaz verilmesi için ne gerekiyor?

Bir ilçeye doğalgaz verilmesi için ne gerekiyor?
Enerya Enerji, yılsonuna kadar Denizli’de doğal gaz bağlantı anlaşması yapan her abone altın kazanacak. Üstelik yeni aboneler için bağlantı bedeline 10 taksit fırsatı sunulacak. Mehmet Akif Tulukçu, şirketin ve Denizli ilindeki son yıllardaki gelişmeleri basın mensuplarına aktardı. Tulukçu, ‘Bir ilçeye doğalgaz gelmesi için ne gerekiyor?’ sorusuna yanıt verdi.

Ahlatcı Holding bünyesinde faaliyet gösteren, Türkiye’nin en yaygın 2. özel doğal gaz dağıtım şirketi olan ve 1,8 milyona yakın aboneye hizmet veren Enerya Enerji, her geçen gün daha fazla abonesini doğal gazın konforuyla buluşturuyor. Denizli’de 2006 yılından bugüne temiz, ekonomik ve verimi yüksek bir yakıt olan doğal gaz dağıtımında kesintisiz hizmet sağlamaya devam eden Enerya Enerji, yeni abonelerine özel yaptığı kampanyalara bir yenisini daha ekliyor.  2022 yılsonuna kadar, Denizli’de doğal gaz bağlantı anlaşması yapan her abone 0,05 gram altın kazanacak.

Enerya Enerji, ‘doğal gazsız ev kalmayacak’ anlayışıyla, altın kampanyasına ek olarak, bağlantı bedeline 10 taksit fırsatıyla da doğal gaza geçecek abonelere kolaylık sağlıyor. Taksit kampanyasından da yılsonuna kadar yararlanmak mümkün olacak. Bağlantı bedeli, doğal gaz aboneliği başlangıcında bir defaya mahsus ödeniyor.

Enerya Enerji A.Ş. Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukçu, doğal gaz kullanımının yaygınlaştırılmasını milli bir görev olarak gördüklerini, yatırımlarına bu anlayışla devam ettiklerini ve Denizli’de 2006 yılından bugüne abonelerini doğal gaz ile buluşturduklarını belirtti. Alternatif yakıt türlerine göre doğal gaz kullanımıyla ev ekonomisine ciddi oranda katkı sağlamanın mümkün olduğunun altını çizen Tulukcu; “Doğal gaz, en sağlıklı ısınma sistemi olarak karşımıza çıkarken, temiz enerji sayesinde hava, ortam ve çevre kirliliğine de yol açmıyor” dedi. Enerya Denizli İl Müdürü İrfan UÇAR ise  “Enerya olarak Denizli’de 2.024 kilometre doğal gaz şebeke uzunluğu ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2022 yılı sonunda ise 164 mahalleye doğal gaz götürerek, 341.750 aboneye ulaşmış olacağız” dedi. Tulukcu ayrıca Denizli’de yılsonuna kadar doğal gaz bağlantı anlaşması yapan herkesin altın kazanacağını, üstelik bağlantı bedeline 10 taksit fırsatı sunarak yeni abonelere ödeme kolaylığı sağlayacaklarını belirtti.

Mehmet Akif Tulukçu toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Son olarak Çardak ve Bozkurt’a doğalgaz sağlanmasının ardından Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ve AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız arasında doğalgazın sağlanmasında kimin emeği olduğuna yönelik atışma yaşanmıştı. Bu gelişme üzerinden ‘Bir ilçeye doğalgaz verilmesi için ne gerekiyor? Başkan veya milletvekillerinin ekstra çalışma yapması gerekli mi?’ sorusuna Tulukçu; “2016 yılında genişlemeyle ilgili düzenlenen mevzuatta nüfusa bağlı bir kırılım vardı. BOTAŞ ana iletim hattı, EPDK ve enereji dağıtım şirketi bir planlama yaptı. İletim hattı olmayan yerler için iletim hattı planlandı. İletim hattının hiç ulaşamayacağı yerler için taşımalı sistem planlandı. Doğalgazın bir ilçeye gelmesi için kolektif bir çalışma yapıldı. Bu Denizli’de çok başarılı ve beceriyle yapıldı. Denizli bu olanda ortak hareket edebilen örnek şehirlerden biridir. Herkes katkı koydu. Doğalgazın ilk izinleri ilçe belediye meclisi ve büyükşehir belediye meclisinden alınır.” Dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!