Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Buldan TÜBİTAK Projesine Ev Sahipliği Yapacak

Buldan TÜBİTAK Projesine Ev Sahipliği Yapacak
TUBİTAK 4004 projesi kapsamında “Doğal ve Kültürel Miras Eğitimi” kapsamında el sanatları ve yöresel yemek etkinliği Buldan’da başlıyor.

TUBİTAK tarafından desteklenen bu proje ile doğal ve kültürel varlıkların öneminin anlaşılması, bireylerin bu varlıklara olan bağlılığının ve saygısının artmasına olanak sağlayacaktır. Bu mirasın erken yaşlarda aktarılması, mevcut varlıkların bozulmasının ve yok olmasının önüne geçmesi açısından önem taşımaktadır.

 

Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Bertan tarafından yürütülen projede, sınıf öğretmenlerine doğal ve kültürel mirasın önemini aktif öğrenmeye dayalı yöntemlerle aktarılarak ve öğretmenlerin bu mirasın önemi üzerinde farkındalık yaratmaları sağlanacaktır. Böylelikle öğretmenler, öğrencilerine doğal ve kültürel mirası daha anlaşılır, somut verilerle ve yaparak-yaşayarak öğrenme fırsatı sunacaktır. Öğrencilerde bulundukları bölgedeki doğal ve kültürel değerlerin farkına varmaları sağlanacaktır. Sınıf öğretmenleri, öğrencilerin merak duygularını, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerini tetiklemeleri açısından önem arz ettikleri için hedef kitle olarak belirlenmiştir.

 

Projenin yürütücülüğünü yapan Doç. Dr. Serkan Bertan, sınıf öğretmenlerine doğal ve kültürel miras hakkında saha çalışmaları ve aktif katılımlı atölyelerle eğitimler verileceğini belirtti. Doğal ve kültürel miras bilincinin daha erken yaşlarda ve bilimsel yöntemlerle anlaşılmasının önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Bertan, 17-21 Ağustos tarihlerinde doğal ve kültürel miras kapsamında Pamukkale, Karahayıt, Hierapolis, Laodikya, Tripolis, Buldan, Akhan Kervansarayı, Atatürk ve Etnografya Müzesi, Kaklık Mağarası ve Güney Şelalesi’ne uygulama gezileri ve öğretmenlerin aktif olarak rol alacağı yöresel yemek yapımı ve geleneksel el sanatları atölyelerinin yer alacağını belirtti.

 

Bu sebeple, projeyi destekleyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere Üniversitemiz yönetimine çok teşekkür ederim.

 

Projenin beş boyutta ele alındığını kaydeden Doç. Dr. Bertan; a) uygulamalı yöntemle anlamlı öğrenmeyi sağlayarak doğal ve kültürel miras hakkındaki bilginin daha kalıcı olmasını sağlamak, b) katılımcılara disiplinlerarası bakış açısı kazandırmak, c) doğal ve kültürel miras aracılığıyla katılımcıların turizme bakış açılarını olumlu yönde geliştirmek, d) katılımcıların bilimsel çalışmalar ve bilimsel düşünme konusunda özgüvenini geliştirmek ve e) katılımcıların girişimcilik ve bireysel yaratıcılıklarının gelişimine katkı sağlanacağının hedeflendiğini belirtti.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!