Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Çal’da Vaka Sayısı Belli Oldu

Çal’da Vaka Sayısı Belli Oldu
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, canlı yayında ilçede kaç koronavirüs vakası görüldüğünü açıkladı

Başkan Akcan, koronavirüs ile mücadele döneminde Çal’da 3 pozitif vaka görüldüğünü bu kişilerin ilçe dışından temaslı kişiler olduğunu söyledi. Denizler, İsabey ve Selcen’de görülen 3 vakanın sağlığına kavuştuğunu belirten Akcan, ilçede vefatın meydana gelmediğini ve şuanda da pozitif vakanın olmadığını söyledi.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal, Bekilli ve Baklan bölgesinde meydana gelen don ve dolu afetinde ilçesinde ne kadar hasar meydana geldiğini açıkladı. Özellikle siyasetçiler tarafından çiftçilere müjde olarak aktarılan 'Kredi Borcu Ötelemesi' hakkında Akcan, sistemin yanlış olduğunu dile getirerek yapılması gerekeni anlattı.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan,”Don olayında çok büyük hasarımız yok. Hasar var ama buna da şükür demek lazım. Dolu olayında ise belirli bir kısım olan Denizler, İsabey, Mahmutgazi bölgesinde hasar meydana geldi. Hasar yaklaşık 8 bin dönüm arazide yüzde 10 ile yüzde 50 dolayında meydana geldi. Elbette mağdur olan çiftçilerimiz var. Allah daha büyüğü ve beterinden saklasın. Hasarlarla ilgili gerekli çalışmaları hem il hem ilçe tarım müdürlüklerimiz yapıyorlar.dedi.

ÇAL’DA TARIM SİGORTASI NE DURUMDA?

Çal’da Tarım sigortası yaptıran ve yaptırmayan vatandaşların bulunduğunu belirten Akcan,”Tarım sigortası her geçen gün Çal’da ilerliyor. Mevzuatlarda sıkıntıların yaşanması, sistemin tam oturmamasına rağmen iyiye doğru gidiyor.Ülkemizde tarım sigortası ile ilgili daha gelişmişlik olmadığından dolayı yüzde yüz net sorunlar çözülüyor mu? Çözülmüyor. Ne yapılıyor? Krediler öteleniyor, bazı çalışmalar yapılıyor. Bunun haricinde çok büyük destekler yok.”dedi.

KREDİ BORCU ÖTELEMEK ÇÖZÜM DEĞİL, FAİZİN KALDIRILMASI LAZIM

Özellikle siyasetçilerin çözüm olarak önerdiği kredi borcu ertelenmesi hakkında değerlendirme yapan Başkan Akcan,”Kredi borcunun ertelenmesi çözüm değil. Daha büyük desteklemeler olmalı. Kredi borcunun ertelenmesi demek o yılın faizi ile ana parasına ayrı bir faiz daha eklenmesi ertelenmesi demek. Destek bu değil. Bu borç yığılmasıdır. Bunun yerine o yılki faizlerin kaldırılması lazım. Örneğin 2021 yılında ötelemeden dolayı gelen faizin ödenmesi lazım. Maalesef biz bunu yapmıyoruz. Bir de kredi borçları ötelendi diye övünüyoruz. Ana para ve faizin üzerine bir de öteleme faizi binince her geçen yıl borç büyüyor. Daha da ödenemez hale geliyor. Bir felaket yaşandığında çiftçinin ektiği tohumu, kullandığı mazotu,gübresi, ilacı çöpe gidiyor. Burada çiftçinin zararı karşılanmıyor. Örnek vermek gerekirse biz bataklıktaki birkaç sineği öldürüyoruz, bataklığa hiç dokunmuyoruz.”ifadelerini kullandı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!