Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Ceza Avukatı Nedir Ve Hangi Davalara Bakar?

Ceza Avukatı Nedir Ve Hangi Davalara Bakar?

Ankara hukuk bürosuceza hukukuna yönelik olarak da müvekkillerine hukuki destek vermektedir. Bu avukatlar ceza hukuki ve infazı ile ilgilenmekte olup konu üzerine uzmanlardan meydana gelir.

Bir kişi kanunlar kapsamında suç olan durumu yapmışsa hakkında savcılık tarafından soruşturma açılmaktadır. Yetkili mercilerin gerekli işlemleri başlatması ile suçlunun da kendini savunma hakkı doğmaktadır. Böylece ceza avukatı da görevine başlar.

Müvekkiline dair suçlu sıfatının kaldırılması, soruşturmanın da kapatılması için ilgili evrak ve kanıtları yetkililere sunmakta, iddiayı kuvvetlendirmektedir. Ceza avukatı olarak müvekkillerine uzman hukuki çözümler üretmektedir.

Ceza Avukatı Nedir?

Günümüzde yaygın olarak avukatların ceza hukukuna giren davaları açtığını düşünür. Aslında bu süreç tamamen farklı işlemektedir. İlk olarak mağdur olan kişi kolluk güçlerine giderek bu durumu anlatmaktadır. Ardından kolluk güçleri suç ile ilgili bir dosya açmakta, bunu da savcılığa yollamaktadır.

Bunu alan savcılık dosyayı iddianame yapmakta, böylece mahkemeye taşımaktadır. Bu kurum tarafından kabul edilmesi halinde dava açılır. Ankara hukuk bürosu da bu andan sonra devreye girer. Kişiler, kendini savunması için avukat tutabilir. Böylece şu gibi hizmetler müvekkillere verilmektedir;

  1. Savcının verebileceği takipsizlik kararına itiraz edilmesi
  2. Temyiz ve istinaf davalarına dair dilekçe hazırlanması
  3. Mağdur kişinin savunmasının gerçekleştirilmesi
  4. Adli kontrol kararı verilmişse itiraz oluşturulması
  5. Müşteki ve sanığın savunmasının yapılması
  6. Koruma kararına karşı itiraz oluşturulması

Ancak sunulan hukuki destekler sadece bunlarla sınırlı değildir. Ceza hukukunda müvekkillere Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde hukuki desteler sunulmaktadır. 

Ceza Avukatı Ücretleri Ne Kadar?

Ceza davalarında ceza avukatıtarafından alınacak olan ücret, Türkiye Barolar Birliği tarafından her sene Resmi Gazete’de yayınlanmak suretiyle belirtilmektedir. Bu asgari limit olup altında fiyat talep etmek yasaktır.

Böylece avukatların hangi dava için ne kadar ücret almasına dair tavsiye ücretler belirtilir. Lakin avukatlar söz konusu rakamların altına inemese de üstüne çıkabilir. Eğer ceza davaların yönelik fiyat bilgisi almak istiyorsanız, iletişime geçmeniz yeterlidir.

Ankara Ceza Avukatı

Ankara hukuk bürosu olarak Genç Hukuk bu alana giren her davaya bakmaktadır. Bu kapsama giren bir takım suçlar şu şekildedir;

  1. Siyasal veya askeri casusluk suçu
  2. Tehdit
  3. Hakaret ve şantaj yapma suçları
  4. Rüşvetten dolayı olan suçlar
  5. Düşman devlete maddi ve mali yardım yapma suçu
  6. Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı suçu
  7. Belgede sahtecilik suçları
  8. Taksirli adam öldürme suçu
  9. Ağır yaralama suçu
  10. Yağma suçları

Bunların dışında ağır ceza davaları da vardır. Anayasayı ihlal, silahlı örgüt, yasama organına karşı suç, uyuşturucu madde imal veya ticareti suçu bunlardan bazılarıdır. Büromuz dava dosyası kapanana kadar kanunlar çerçevesinde müvekkillerine hukuki çözümler sunmaktadır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!