Denizli
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

CHP'de kritik toplantı öncesi aday adayları ön seçim isyanı

CHP'de kritik toplantı öncesi aday adayları ön seçim isyanı
CHP’nin Denizli Büyükşehir ve Pamukkale adayları bugün yapılacak olan PM toplantısının ardından açıklanacak. Kritik toplantı öncesi Büyükşehir ve Pamukkale’ye aday adayı olan isimler kazan kaldırdı. Pamukkale aday adayı İlhan Özcan, söz verilmesine rağmen ön seçimin yapılmamasına tepki gösterdi.

31 Mart yerel seçimleri öncesi CHP’de sular durulmuyor. Aday adaylarının çok olduğu bazı ilçelerde aday adayları ile yapılan görüşmeler sonucunda bir aday üzerinde görüş birliğine varılan partide Denizli Büyükşehir Belediye Başkan ile Pamukkale Belediye Başkan adayının belirlenmesi için kritik süreç sürüyor. Partinin 2 önemli adayı bugün yapılacak olan Parti Meclisi toplantısı sonrasında belli olacak.

ÇAVUŞOĞLU VE ERTEMUR İDDİASI

Partinin Denizli Büyükşehir ve Pamukkale adayının parti meclisi toplantısı öncesi belli olduğu iddia edildi. İl Başkanı Ali Osman Horzum’un ilçe başkanları ile yapılan toplantıda Büyükşehir’de Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu aday olarak meclise sunacağını söylediği iddia edildi. Pamukkale adayının ise Ali Rıza Ertemur olması bekleniyor.

Özgür Savaş Bayar

ADAY ADAYLARI KAZAN KALDIRDI

Kritik toplantı öncesi Büyükşehir ve Pamukkale’ye aday adayı olan isimler kazan kaldırdı. CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Savaş Bayar, katıldığı bir programda üzerinden 45 güne yakın süre geçmesine rağmen aday adaylığı başvurusunda bulunmayan isimlerin şimdilerde gündeme gelmesini etik bulmadığını söyledi. Sözlerine devam ederken sürecin gidişatından rahatsız olduğunu belirten Bayar, "O zaman neden başvuru süreci veriliyor ben ve benimki arkadaşlarım mağdur ediliyor" dedi.

Pamukkale Belediye Başkan adayı İlhan Özcan ise Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantıyla karara tepki gösterdi. Özcan, “Biz, Denizli’de Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak; Pamukkale, Merkezefendi ve Büyükşehir’de başarılı olmak için yola çıktık. Pamukkale ve Merkezefendi alınırsa, Büyükşehir Belediyesi öyle alınacaktır. En büyük beklentimiz de önseçimdi. Ben, ön seçimden çıkan bir belediye başkan adayı olarak karşınızda olmak isterdim. Ben, delegelerin değil, tüm üyelerin kullandığı oylar ile sandıktan çıkan bir belediye başkanı adayı olmak isterim. Ben gücümü halktan almak istiyorum, bir yerlerden değil. Halktan alabileceğim güce inandığım için de belediye başkan adayı olmaya kadar verdim” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!