Denizli
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Çiftçiyle birlikte hasat yapan leylekler ilginç görüntüler ortaya çıkardı

Çiftçiyle birlikte hasat yapan leylekler ilginç görüntüler ortaya çıkardı
Denizli'nin Çivril ilçesindeki Özer Çetinkaya isimli çiftçi, bahar mevsiminin müjdecisi olarak kabul edilen göçmen leyleklerin yonca hasadına eşlik ettiği anları yaşadı. Tarlasında traktörüyle yonca hasadı yapan çiftçi, leyleklerin sürüler halinde tarlaya inerek kendi paylarını aldığını gözlemledi.

Denizli'nin Çivril ilçesinde bir çiftçi olan Özer Çetinkaya, tarlasında yonca hasadı yaparken baharın müjdecisi olarak kabul edilen göçmen leyleklerin eşlik ettiği bir deneyim yaşadı. Çivril ilçesine bağlı Seraserli Mahallesi Pirenlik Mevkii'ndeki yonca tarlasında çalışan Çetinkaya, leylek sürüsünün tarlasına indiğini fark etti. Traktörün yüksek sesine rağmen leyleklerin tarladan kaçmadığını gören Çetinkaya, bu ilginç anları cep telefonuyla fotoğraflayıp videoya kaydetti.

Çetinkaya, leyleklerin her yıl Mayıs ayının başında sürüler halinde Işıklı Gölü çevresine gelerek Eylül ayı sonuna kadar bölgede yaşadıklarını ve beslendiklerini belirtti. Leyleklerin göç etmeden önce göldeki canlıları avladıklarını ifade eden Çetinkaya, bu yıl da yüzlerce leyleğin mahallesine geldiğini söyledi. Yonca hasadına leylek sürüsüyle birlikte devam ettiklerini anlatan Çetinkaya, leyleklerin kendisinden ve traktörün gürültüsünden etkilenmeden tarlasında kalmalarına şaşırdığını belirtti. Çetinkaya, cep telefonuyla bu olağanüstü anları kaydederek güzel videolar elde etti. 

“Leylek sürüsüyle birlikte yonca hasadını yaptık”
Mayıs ayı başında ilçeye sürüler halinde gelen leyleklerin Eylül ayı sonuna kadar Işıklı Gölü çevresinde yaşadığını, göldeki canlıları avlayarak beslendiğini anlatan çiftçi Çetinkaya, “Mahallemiz Işıklı Gölü’ne komşu, göçmen leylek sürüleri her yıl bizim mahallemize gelir yazı burada geçirir. Bu senede yüzlerce leylek sürüler halinde mahallemize geldi. Yaz boyunca gölden karnını doyuran leylekler Eylül ayında tekrar göç edecek. Bu gün tarlamdaki yoncaları traktörümle hasat etmeye başladım. Traktörün yüksek sesi ve bana rağmen onlarca leylek tarlama indi. Leylek sürüsüyle birlikte yonca hasadını yaptık. Benden ve traktörümden kaçmayan leyleklerin cep telefonumla videolarını ve fotoğraflarını çektim. Ortaya çok güzel videolar çıktı” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!