Denizli
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Çikolatayla Hayata Kısa Bir Lezzet Molası Vermeye Ne Dersiniz?

Çikolatayla Hayata Kısa Bir Lezzet Molası Vermeye Ne Dersiniz?

Farklı çeşitleri ile farklı damak zevklerine hitap etmeyi başaran ve hemen herkesin en sevdiği tatlılardan biri olan çikolatanın geçmiş çok eskilere dayanır. İlk keşfedildiğinde içecek olarak kullanılmış olup mucizevi özelliklere sahip olduğuna inanılırdı. Çikolata ilk tüketilmeye başlandığında yalnızca krallar ve soylular tarafından tüketilirdi ve insanlara mutluluk getirdiğine inanılırdı. İspanyollar tarafından dünyaya yayılmış, 1928 yılında Hollandalı bir kimyager tarafından icat edilen kakao makinesiyle toz haline getirilen kakao başka malzemelerle karıştırılıp bugünkü şekline gelmiştir.

Bu sayede çikolata içecekten çok yenilebilir bir hale gelmiştir.

 

Ülkemize çikolatanın girişi Osmanlı zamanında Avrupalı gezginler aracılığıyla olmuştur. Çok pahalı olduğundan halkın geneli tarafından tüketilmesi mümkün olmayan bir üründü. Daha sonra maliyetlerin azalması ve çikolata fabrikalarını açılmasıyla geniş kitleler çikolata tüketebilme imkanını elde etmeye başladı. 

 

Çikolatanın hammaddesi olan kakao ağacı tropikal iklimlerde yetişmekte olup olgunlaştıktan sonra meyve verir. Kakao ağacının meyveleri kakao çekirdekleridir. Kakao çekirdeklerinin toplanması sırasında özenli bir şekilde davranılmalıdır. Aksi takdirde kakao çekirdeklerinin özünün bozulması gibi bir durum söz konusu olabilir. Böyle bir durumla karşılaşılmaması için kakao çekirdekleri elle tek tek toplanmalı, yine elle yavaş bir şekilde kabuğundan çıkarılmalıdır. Daha sonra kakao makinesi aracılığıyla özü çıkarılır ve birkaç ay aromasının yoğunlaşması için gönderilir. 

 

Çikolata tüketilmesi vücutta serotonin hormonunun salgılanmasını tetikler. Bu da kişinin kendisini mutlu hissetmesine neden olur. Bu nedenle pek çok kişi kendini mutsuz ya da üzgün hissettiğinde çikolata yemek ister. Bu nedenle aşırı tüketilmemek kaydıyla çikolata antidepresana karşı faydalı bir ürün olarak da kabul edilir. Aynı zamanda çikolatanın kansere iyi geldiği ve pıhtılaşma sorununa karşı etkili olduğu düşünülür. Gün içerisinde yorgunluğa bağlı olarak vücut direncinin düştüğü durumlarda bir parça çikolata tüketilerek vücut direncinin artırılması mümkün olabilir. Belirli miktarda çikolata tüketimi ile hücrelerin yenilenmesi sağlanabilir.

Ne Kadar Çikolata Tüketilmeli?

 

Çikolata bazı insanlarda oluşan yaygın kanının aksine sağlık açısından oldukça faydalı bir besindir. Bazı hormonların düzenlenmesi konusundaki etkisi nedeniyle kalp damar sağlığının olumlu yönde etkilenmesini sağlar. Çikolatanın magnezyum oranı yüksek olduğundan krampların, yorgunluğun ve depresyonun azaltılmasında ya da engellenmesinde etkili olduğu bilinir. Kişinin motivasyonunun ve mutluluk hissinin artmasını sağlar. Çikolatanın olumlu etkilerinden yararlanılabilmesi için diğer yiyeceklerde olduğu gibi kararında tüketilmesine özen gösterilmelidir. Çikolatanın bitter, sütlü ve beyaz gibi çeşitlerinin diyet üzerinde farklı etkileri vardır. 

 

Eğer tüketilen çikolata miktarı doğru bir şekilde ayarlanmazsa sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğabilir. Bu nedenle kiloya ve yağ oranına göre kalori miktarı hesaplanmalı ve bu şekilde çikolata tüketilmelidir. Az miktarda ve düzenli şekilde tüketildiğinde bireyde olumlu duygular uyanmasını sağlayan çikolata eğer olması gerekenden fazla bir şekilde tüketilirse kişinin diyetinin olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilir. 

 

Diyet yapan kişilerin yüksek magnezyum ve düşük yağ içeriği nedeniyle diyetle daha uyumlu bir yapıda olduğundan bitter çikolata tüketmesi önerilir. Yüksek kakao miktarı kişinin ruh halini daha çok etkilemekte olup beyaz çikolatada kakao yerine kakao yağı kullanılması daha kalorili olmasına neden olur. Sütlü çikolatada süt oranı bitter çikolataya göre daha fazla olup süt çikolatanın kalorisini ve yağını artırmaktadır.

Makaronların Eşsiz Lezzetini Denediniz mi?

 

En lezzetli ve güzel görünümlü Fransız tatlılarından biri olan makaron çeşit çeşit renkleriyle ve eşsiz lezzetiyle her göreni kendine hayran bırakır. Renkleriyle adeta bir gökkuşağını anımsatan makaron çeşitlerinin lezzeti aralarındaki krema dolgusuyla katlanır. Her ne kadar Fransız mutfağının bir ürünü olarak kabul edilse de makaronların kökü İtalya’ya dayanır. Ana malzemeleri olan bademin ve badem ununun yüksek fiyatlı ürünler olması nedeniyle makaronlar prestijli ve özel ürünlerden biri olarak kabul edilirler. Ülkemizde de en çok sevilen lezzetlerden biri olan makaron sektörün öncü ismi Hazz tarafından hazz.com.tr adresinde sizlerin beğenisine sunulan lezzetler arasında makaron da yer alır. Usta şeflerin sevgiyle ve özenle hazırladığı makaronlar hem lezzetleri hem görsellikleri ile kalpleri fethetme konusunda iddialıdırlar. 

 

Makaronlar hammaddeleriyle de  lezzetleriyle de son derece özel ve prestijli ürünler olarak kabul edilirler. Sevdiklerinize hediye etmek, kendinizi şımartmak ya da en özel kutlamaları daha da tatlandırmak için tercih edilebilecek en iyi hediye alternatiflerinden biridir. Hazz ürün yelpazesinde hindistan cevizli, kan portakallı, limonlu, vanilyalı, çilekli ve daha birçok farklı lezzette üretilirler. Aynı zamanda farklı sayıda ve farklı çeşitte ürünlerden oluşan makaron kutularında da Hazz ürünleri satışa sunulur. Karışık lezzetlerin bir araya gelmesiyle oluşan makaron kutusu çeşitleri görsellikleri ile de kalpleri fethetmesi garantili ürünlerdir. Buna ek olarak Hazz Kolonya, Makaron ve Çikolata Seti, Hazz Makaron ve Çikolata Seti, Hazz Makaron, Kolonya, Kokulu Mum ve Çikolata Seti gibi ürünler makaron çeşitlerinin yanı sıra içerisinde barındırdığı ürünler ve özel tasarımları ile son derece prestijli hediye alternatifleridir.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!