Denizli
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Covid ile Değişen İkinci El Araba Fiyatları

Covid ile Değişen İkinci El Araba Fiyatları

Ülkemizde sıfır araba fiyatlarının yüksek olması insanları ilk etapta ikinci el arabalara yönlendirmektedir. Artan döviz kuru ve ÖTV, KDV ve MTV gibi vergilerden ötürü sıfır araç fiyatları her geçen yıl daha da yükselmektedir. Bilindiği üzere motorlu taşıtlar vergisi (MTV) aracın yaşı düştükçe daha fazla olmakta ve sıfır araçlarda maksimum olmaktadır. Öte yandan, ÖTV’nin de aracın çıplak fiyatının üzerinden belirleniyor olması, ki bu fiyat da döviz ile beraber artmaktadır, sıfır araçların fiyatlarını sürekli artırmaktadır. Bu durumda ikinci el araba fiyatları çok daha makul kabul edilmektedir.

İkinci el araba piyasasının özellikle son 6 – 7 aylık periyotta çok ciddi bir şekilde yükseldiği artık herkesçe bilinen bir gerçektir. Öyle ki, fiyatlarda %50 ile %100 arasındaki artışlar görülebilmektedir. Sıfır araçların en azından birkaç ay sonra ülkemizde gelecek olması, aynı modelin ikinci el fiyatını daha da yükseltebilmektedir. Fakat her ne olursa olsun, ikinci el araba alım satım işlemlerinin sürekli olarak artığını söylemek mümkündür. Özellikle, COVID-19 pandemisi ile beraber, insanlar toplu taşıma araçlarından ziyade şahsi araç kullanımının ne kadar gerekli, faydalı ve güvenli olduğunu görmüş ve ilk iş olarak ikinci el arabalara yönelmeye başlamıştır. Özetle, sıfır araç fiyatlarının yüksek olması ve ikinci el arabalara olan yoğun talep, ikinci el araba fiyatlarının çok hızlı bir şekilde yükselmesini sağlamıştır.

Fakat bu durumun çok ciddi bir avantaj ya da dezavantaj yaratmadığını da belirtmek gerek. Özellikle halihazırda bir aracı olanlar ve bunu yenilemek isteyenler için ikinci el araba fiyatlarının artması çok da avantajlı olmamıştır. Çünkü, alınmak istenen yeni arabaların fiyatları da hızlı bir şekilde yükselmiştir. Hatta, fiyat artışları ile beraber ikinci el araba fiyatları arasındaki makasın da kısa sürede belirgin bir şekilde açıldığını söylemek mümkün. İkinci el araba fiyatlarındaki artışın, arabasını satıp nakit para kazanmak isteyen kişiler için çok avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Onun dışında gerek sahibinden gerekse galeriden ikinci el araba satın almak istendiğinde, %50 - %100 arasında yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalınmaktadır.

Peki ikinci el araba fiyatlarını nerden takip edebilirsiniz. Bunun içinde ikinci el seri ilan siteleri yardımınıza yetişecek. Kullanım kolaylıgı ve güvenilir platformlardan biride ikincielotoaraba.com. Bu ve benzeri platformlar üzerinden güncel fiyatları takip edebilirsiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!