Denizli
17 Haziran, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden El Sanatları Sergisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden El Sanatları Sergisi
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz kurslarda eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri, 7. Karma Sergi'de sergilenmeye başlandı. Cam boncuktan seramiğe, kağıt rölyeften tel kırmaya kadar 53 farklı branşta eğitim alan 1.185 kursiyerin 5 bin adet eseri, “Geçmişin Altın İzleri El Sanatlarımızın Geçmişten Geleceğe Yolculuğu” adıyla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Çavuşoğlu, böylesine güzel bir serginin açılışını gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Sergiye emek veren kurum ve kişilere teşekkür eden Başkan Çavuşoğlu, "Var olan güzelliklerin üzerine yeni güzellikler eklemek için hep birlikte gayret edeceğiz" dedi.

"Geçmişten Geleceğe Yolculuk"

"Ben değil, biz" anlayışıyla kentte pek çok güzelliği inşa edeceklerini belirten Başkan Çavuşoğlu, “El sanatlarımız da geçmişten geleceğe yolculuğu bugün birlikte başlatıyoruz. Umarız Denizli Büyükşehir Belediyesi ve sizlerle beraber Denizli'de kadınlarımızın ürettiği, istihdamını her geçen gün artıran, kadınlarımızın yüzlerinin güldüğü bir şehri hep beraber yaratırız. Umarım ki bundan sonra insanların arasında kalın çizgilerin olmadığı, herkesin birbirini severek bakabildiği, farklı yaşamlara ve fikirlere saygı duyabildiği, kucaklayarak bakabildiği bir Denizli'yi beraber yaratacağız. Bu duygularla bu güzel sergide hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hoşça kalın, dostça kalın” ifadelerini kullandı.

Karahasanlı El Becerileri

Geçmişten geleceğe yolculuk

 

Ben değil, biz anlayışıyla kentte pek çok güzelliği inşa edeceklerine değinen Başkan Çavuşoğlu, “El sanatlarımız da geçmişten geleceğe yolculuğu bugün birlikte başlatıyoruz. Umarız Denizli Büyükşehir Belediyesi ve sizlerle beraber Denizli'de kadınlarımızın ürettiği, istihdamını her geçen gün arttıran, kadınlarımızın yüzlerinin güldüğü, sabah çocuklarını evinden çıkarırken kaygılar yaşamadıkları, uyuşturucunun ve benzer belaların Denizli'den kurtulduğu bir şehri hep beraber yaratırız. Umarım ki bundan sonra insanların arasında kalın çizgilerin olmadığı, herkesin birbirini severek bakabildiği, farklı yaşamlara ve fikirlere saygı duyabildiği, kucaklayarak bakabildiği, insanların birbirlerini ayrıştırmadığı, bir Denizli'yi beraber yaratacağımıza ben inanıyorum. Bu duygularla bu güzel sergide hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hoşça kalın, dostça kalın" ifadelerini kullandı. 30 Mayıs’a kadar gezilebilecek sergiye tüm vatandaşları davet eden Başkan Çavuşoğlu, konuşmasının ardından açılış kurdelesini keserek sergiyi gezdi, eserler hakkında kursiyerlerden bilgi aldı.

Karahasanlı El Becerileri

Sergi 30 Mayıs’a Kadar Açık

30 Mayıs’a kadar gezilebilecek sergiye tüm vatandaşları davet eden Başkan Çavuşoğlu, konuşmasının ardından açılış kurdelesini keserek sergiyi gezdi ve eserler hakkında kursiyerlerden bilgi aldı.

En Genç Kursiyer

Öte yandan, Karahasanlı El Becerileri Kurs Merkezi’nde halı-kilim dokuma eğitimi alan 79 yaşındaki Cevriye Ölmezoğlu ile sohbet eden ve hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Çavuşoğlu, Ölmezoğlu’nu tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Sergi, 30 Mayıs’a kadar ziyarete açık olacak ve tüm sanatseverleri bekliyor.

 

Karahasanlı El Becerileri Karahasanlı El Becerileri Karahasanlı El Becerileri

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!