Denizli
16 Haziran, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli CHP'den Büyük Emekli Mitingi Daveti

Denizli CHP'den Büyük Emekli Mitingi Daveti
CHP İl Başkanlığı, Candoğan Parkı önünde büyük emekli mitingine davet amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, emeklilerin zor durumda olduğunu vurgulayarak, "Emekli yurttaşlarımız sosyal ölüme terk edilmiştir" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Belediye Başkanvekili Ali Marım ve CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun’un da katıldığı basın açıklamasında, Başkan Horzum tüm emeklileri 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara Tandoğan Meydanı’nda yapılacak büyük emekli mitingine davet etti.

"En Düşük Emekli Aylığı Eriyor"

Başkan Horzum, "En düşük emekli aylığı yılın henüz 4 ayında çoktan eridi. Mayıs ayı enflasyonu geldiğinde daha da eriyecek. Aylıkları günden güne buharlaşan emekliler, bırakın 100 gram et almayı, pazar, manav tezgahlarında bile bütçe yetiştiremez hale geldiler. Oysa iktidar, 2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ ilan etmiş, ‘Türkiye Yüzyılının Emektarları Programı’nı hayata geçirmekle övünmüştü" şeklinde konuştu.

"Ülkemizde Emekli Aylığı Sadece 237 Avro"

Bazı Avrupa ülkelerindeki emekli maaşlarına dikkat çeken Horzum, "Bizi kıskanıyor dedikleri İsviçre ve Hollanda’da ortalama emekli maaşı 2 bin avronun üzerinde. Almanya’da ise bin 552 avro olan emekli aylığı ülkemizde sadece 237 avro. Alman Hans emekli aylığı ile ülkemize gelip en iyi otellerde tatilini yaparken, bizim emeklimiz Hasan Amca aynı otelin mutfağında bulaşık yıkıyor. Hasan Amcamız tatil yapmak için Kredi Yurtlar Kurumu’nun ranzalı 8 kişilik odaları reva görülüyor. Çalışma Bakanı çıkıp bunu müjde olarak sunmaktan, milyonlarca emeklimizin kalbini kırmaktan çekinmiyor" dedi.

"Emekliler Sosyal Ölüme Terk Edilmiştir"

Horzum, emeklilerin hayat pahalılığıyla baş başa bırakıldığını belirterek, "Emekliler bugün olağanüstü yoksulluğun pençesindeler. Gelirin tümünü harcadıkları halde asgari gıda, enerji, barınma, sağlık, tüketim gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan emekli yurttaşlarımız bu manada sosyal ölüme terk edilmiştir. Bu sebeple binlerce, on binlerce emeklimizle omuz omuza aynı talepleri dile getirmek üzere hafta sonu Ankara’da toplanacağız. ‘Emekliler lütuf değil, hakkını istiyor’ diyeceğiz. En düşük emekli aylığı asgari ücretle aynı seviyede olana dek mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ankara’daki Eyleme Davet

Emekli bayram ikramiyelerinin en az asgari ücret düzeyine gelene kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Horzum, "Emekli aylıkları arasındaki farklılıkları giderecek intibak yasasını hayata geçirdiğimiz zaman ‘Kazandık’ diyeceğiz. Onurlu yaşam, hakça bölüşüm için tüm emeklilerimizi ve tüm emekçileri 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara’da Tandoğan Meydanı’na bekliyoruz" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 23
    SEVDİM
  • 23
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!