Denizli
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli Dişhekimleri Odasından siyasete sağlıkta şiddet yasası tepkisi

Denizli Dişhekimleri Odasından siyasete sağlıkta şiddet yasası tepkisi
Denizli Dişhekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, TBMM'de sağlıkta şiddet yasa teklifi önergesi Ak Parti ve MHP oylarıyla gündeme alınmamasına tepki gösterdi. Akyol, "Covid-19'a karşı ön cephede yer alan asker olan sağlıkçıları alkış değil yasanın koruyacağını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine sağlıkta şiddet yasasının görüşülmesi için verdiği önerge Ak Parti ve MHP oylarıyla gündeme alınmamasına tepki sürüyor. Karara bir tepki de Denizli Dişhekimleri Odası Başkanı Musa Akyol'dan geldi. Akyol, Covid-19 salgınına karşı ön cephede savaşan asker olarak nitelediği sağlık çalışanlarını alkışın değil yasanın koruyacağını söyledi. Akyol açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

musa akyol

"Sağlık çalışanları her ülkenin en değerli kaynağıdır. Dünyada yaşanan COVID-19 pandemisi çok fazla hastalık ve ölüm oranına neden olmuştur. Sağlık çalışanları ön cephedeki askerlerdir. Pandemi sırasında evinden, ailesinden uzak durup, gece gündüz demeden halkımızın sağlığı için çalışan, hastalanan ve ne yazık ki ülkemizdeki ölüm oranının yüzde 10'unu oluşturan sağlık personelleri, fiziksel ve zihinsel yorgunluk, zor triyaj kararları, hasta ve meslektaşlarını kaybetmenin acısı ve enfeksiyon riski ile karşı karşıyadır. Türk Dişhekimleri Birliği olarak da yakın zamanda Covid-19 nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa Oral’i kaybetmenin acısını yaşıyoruz.

Sağlık çalışanları, kişisel güvenlik endişelerinin yanı sıra, enfeksiyonu ailelerine geçirme konusunda da endişelidir.

Hükümetlerin sağlık emekçilerini sadece konuşlandırılacak piyonlar olarak değil, insan olarak görmeleri hayati önem taşımaktadır.

 Sağlık çalışanlarının her ortamda her türlü güvenliği sağlanmalıdır. 7 Nisan günü Meclis’te yapılan oylamada Sağlıkta Şiddet Yasasının gündeme alınmasını reddeden milletvekillerini kınıyoruz. Herkes Evinde otururken cephede 24 saat savaşan Sağlık çalışanlarını koruyacak ve motive edecek olan bu yasanın gündeme alınmama gerekçelerini öğrenmek istiyoruz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen biz sağlık çalışanları, her zaman, eğitimini en iyi şekilde almış olduğumuz bu kutsal görevi ifa etmeye, şartlar ne olursa olsun, nefesimiz yettiğince yeminimize bağlı kalarak Halkımızın sağlığını korumak için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. Sağlık çalışanlarını alkış korumaz, yasa korur."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!