Denizli
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli ekibinin yeni starı son maçını Real Madrid'e karşı oynamıştı

Denizli ekibinin yeni starı son maçını Real Madrid'e karşı oynamıştı
Denizli'nin Türkiye Sigorta Basketbol Ligi'ndeki temsilcisi Yukatel Merkezefendi Belediyesi, Hırvat skorer oyun kurucu Roko Badzim ile sezon sonuna kadar anlaştı. İspanya ACB ekibi Obradorio'dan gelen Roko, İspanya'daki son maçında Real Madrid'e karşı oynadı ve 6 sayı 1 asist 1 ribaundla oynadı.


TRANSFERİN HAREKETLİ TAKIMI YUKATEL MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ


Türkiye Sigorta Basketbol Ligi'nde önce ABD'li yıldızı Daniel Oturu'yu Anadolu Efes'e yolcu eden Denizli ekibi Yukatel Merkezefendi, pivot bölgesi için transfer çalışmalarına hız vermişti. Ligin en skorer pivotu olan Oturu, gittiği andan itibaren İstanbul ekibinde düzenli olarak forma giymeye başlamıştı. 

MUHAYMİN'LE BİRLİKTE MOSES TAKVİYESİ GELDİ


Daniel Oturu'ya alternatif arayan Denizli temsilcisi Koç Zafer Aktaş'ın da raporu doğrultusunda ilk takviyesini Galatasaray Ekmas'tan Muhaymin Mustafa ile yaptı. Ancak Oturu'nun bölgesi için etkili bir isim daha arayan camia aradığı kanı Çin Ligi'nde ilk maçında harikalar yaratarak 37 sayı atan ABD'li power forvet Moses Wright'la buldu. 

WRİGHT'A OTORİTELERDEN TAM NOT


Kapalı kutu olarak Çin'den Denizli'ye gelen Moses geldiği ilk andan itibaren Oturu'nun açığını fazlasıyla kapatırken, takıma da çabuk uyum sağladı. ABD'li yıldız özellikle Pınar Karşıyaka mücadelesinde gösterdiği performansla ülke basketbol otoritelerinden dahi tam not aldı. 

GİTTİ, GİDECEK, KALACAK DERKEN LOMAZS DA GİTTİ


Denizli ekibi Yukatel Merkezefendi Belediyesi'nin sezon başından bu yana Oturu'dan sonra performansıyla en fazla dikkat çeken ismi olan Letonyalı guard Rihards Lomazs için de transfer iddiaları gündeme gelmeye başlamıştı. İspanya ACB ekibi ekiplerinin yanı sıra İtalyan kulüplerinin de sürekli Denizli temsilcisine Lomazs için nabız yokladığı ifade edilmişti. İspanya iddiaları camia camia tarafından yalanlanırken, İtalyanların ilgisi ise doğrulanmıştı. 'Gidecek' söylentilerinden sonra sadece bir hafta daha takımda  kalabilen Lomazs, Euroleague ekiplerinden Virtus Bologna'ya imza atarak Denizli'den ayrılmıştı. 

YERİ ROKO BADZİM İLE DOLDURULDU


Takımda eksikliği çok hissedilmesi beklenen Letonyalı Lomazs'a alternatif arayışlarına hız veren Yukatel Merkezefendi Belediyesi, aradığı kanı İspanya ACB'nin önemli ekiplerinden biri olan Obradorio CAB'ta buldu. Ülkemizde Basketbol Süper Ligi'nde mücadele ettiği dönemde Konyaspor forması da giyen Roko Badzim'i kadrosuna dahil eden Denizli temsilcisi böylelikle guard açığını da kapatmış oldu.

ROKO BADZİM KİMDİR


18 Ağustos 1997 yılında Hırvatistan'ın Sibenik kentinde dünyaya gelen Roko Badzim (26), basketbola skorer gard (2 numara) bölgesinde başladı. 1.97 boy ve 92 kilo ağırlığında olan Badzim'in profesyonel kariyeri ise Slovenya'nın köklü ekiplerinden Union Olimpia'da başladı. 2017 - 2019 yılları arasında forma giydiği Olimpia'da sembol bir isim haline gelen Roko, takımında 124 maçta forma giyerken ilk sezonunda 8.3, ikinci sezonunda ise 8.4 sayı ortalamaları yakaladı. Bir sonraki sezon ise çok fazla süre alamadığı ülkesinin takımlarından Cibona Zagreb'e giden Badzim, burada sadece 10 maçta forma giyebildi. Sonrasında ise yine etkili olamadığı 2 sezon geçiren Roko Letonya ekibi Szolnaki Olaj'da sadece 9 maçta forma giyebildi.

TÜRKİYE İLE KONYASPOR'LA TANIŞTI


2022- 2023 sezonunda Basketbol Süper Ligi'nde Konyaspor'la birlikte Türkiye'ye adım atan Roko Badzim, İç Anadolu ekibiyle birlikte 28 maçta parkede yer aldı. Takımın en dikkat çekici ismi olan Hırvat yıldız, maç başına ortalama 29 dakika süre aldığı takımında 11.7 sayı 2.9 asist ortalamaları yakaladı. Özellikle içeri devrilmeleri ve penetreleri ile skor ve asist üretebilen Roko, 3 sayı çizgisinin gerisinden ritim bulduğunda etkili atışları da ile de biliniyor. 

SON MAÇINDA REAL MADRİD'E KARŞI 6 SAYI


Roko Badzim yeni sezonda İspanya ACB'de Obradorio Cab'da 11 maçta parkede yer aldı. Hırvat 2 numara 6.6 sayı 1.0 ribaund ve 1.9 asist ortalamaları yakaladı. Obradorio'da son maçını İspanyol ekibinin ligde sahasında Real Madrid'i konuk ettiği maçta oynayan Roko Badzim, 16 Aralık 2023 tarihinde oynanan mücadelede yaklaşık 10 dakika parkede kaldı ve 6 sayı üretmeyi başardı. Badzim bu mücadelede 1 asist 1 de ribaund aldı. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!