Denizli
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli İhracatta Bir Düşüş Bir Artış

Denizli İhracatta Bir Düşüş Bir Artış
Denizli ihracatında kan kaybı Ekim ayında devam etti. Geçen yılın Ekim ayına göre yüzde 1,9 düşen Denizli ihracatı 239 milyon dolar olarak gerçekleşti. Düşeşe rağmen ilk 10 aylık ihraca yüzde 1,6 arttı. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, Türkiye’nin Ekim ayı ihracatı geçen senenin aynı ayına kıyasla yüzde 4,6 oranında azalarak 12 milyar 292 milyon dolardan 11 milyar 727 milyon dolara geriledi.

Yılın ilk 10 aylık döneminde ise, ihracat geçen seneye göre yüzde 3,7 oranında azalış göstererek 115 milyar 952 milyon USD olarak gerçekleşti. DENİZLİ İHRACATI YILLIK BAZDA ARTIŞ GÖSTERDİ Denizli ihracatı da Ekim ayında yüzde1,9 oranında azalarak, 239 milyon dolar olarak gerçekleşti. Yılın ilk 10 aylık döneminde ise, Denizli ihracatı artış oranı korudu. Ocak-Ekim döneminde 2 milyar 284 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracat, bir önceki seneye göre yüzde 1,6 oranında artış gösterdi. Ayrıca Denizli, yıllık ihracat değerleri göz önüne alındığında Türkiye’nin en çok ihracat gerçekleştiren 8. kenti konumunu korudu.

İHRACATIMIZI ARTIRACAK DÖRTLÜ FORMÜL

TİM’in açıkladığı ihracat rakamlarını değerlendiren Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, “Ülkemizin gerçekleştirdiği ihracatın yaklaşık yüzde65’ini düşük ve orta teknolojili ürünler oluşturuyor. İhracatımızın artması, diğer ülkelerle rekabet gücümüzün geliştirilmesi için daha yüksek teknolojili ve katma değeri daha yüksek ürünler üreterek, ihracatımızda bu ürünlere daha fazla yer vermemizin gerekliliği aşikâr. TİM ve İhracatçı Birlikleri olarak her zaman belirttiğimiz gibi; ihracatımızı ancak Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma sayesinde artıracağız. Katma değerli ihracatın kalıcı olması, ihracat artışımızın sürdürülebilirliğinin sağlanması gerekmekte. Bu hedeflerimiz doğrultusunda, Tasarım Haftası ve İnovasyon Haftası etkinliklerini bu ay içerisinde gerçekleştirdik. Önümüzdeki ay ise, ilk defa İhracat Zirvesi’ni düzenleyeceğiz.

HÜKÜMETİMİZİN DESTEKLERİ İHRACATIMIZA OLUMLU YANSIYACAK

Hükümetimiz tarafından, sanayimiz ve ihracatımız adına çok olumlu sonuçlar doğuracağına inandığımız birçok adım atılıyor. İhracatçılarımıza yeşil pasaport sağlanması, Eximbank’ın destek bütçesinin artırılması, 2017 yılında ihracatçılarımıza sağlanacak desteklerin 1 milyar TL’den 3 milyar TL’ye çıkarılması, navlun desteği ve ihracat tutarlarına göre sağlanacak olan nakdi destekler başta olmak üzere çeşitli desteklerin sağlanması söz konusu. Bu gelişmelerin her birisi bizim için çok önemli ve uzun zamandır beklediğimiz destekler. Önümüzdeki dönemde, atılan bu adımların ihracatımıza olumlu yansımalarına hep birlikte şahit olacağız” değerlendirmelerini yaptı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!